Gå til opskrift

Annonce: Spareribs kan laves på mange måder, det kan både være i ovnen, sous vide og på grillen. Hvis jeg skal vælge, så er det helt sikkert den sidste metode. Hvis det så skal være helt luksus, så laver jeg selv marinaden og griller dem med røg, så bliver det intet mindre end verdensklasse. I denne opskrift har jeg lavet en lynhurtig rub og efterfølgende en marinade, hvor jeg tilsætter whisky for at få lidt kick og ekstra røg. Jeg bruger Famous Grouse Smokey Black, som er en fin whisky til dette formål. I opskriften finder du også link til lækkert tilbehør – god fornøjelse….

Spareribs er cirka min livret. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ofte tager mine tøser med en tur på Bones og krydser altid fingre for, at de bestiller spareribs, for så er der altid rester til mig. Hos os hedder de ganske vist “krokodilleben”, for det har de troet, det var, fra de var helt små.

Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Det færdige resultat…

I opskriften her har jeg brugt en lækker BBQ marinade fra Spiceygirls.dk, som er lavet på blommer og æbler og krydret med hvidløg, chili og nellike, den kombinerer jeg med Epic Spices “Rib Rub“, som er perfekt til formålet. Du kan naturligvis også lave den selv, og hvis du ønsker det, så synes jeg, du skal bruge den fra min “Pulled Pork” opskrift.

Læs også: Opskrift på pulled pork på grill

Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black

Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black

Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Grill, Kamben, Spareribs, Whisky
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Spareribs på grillen er en lækker og nem spise. Her er en opskrift, hvor du selv kan rubbe og marinere dem, jeg bruger en BBQ marinade og Famous Grouse Whisky.

Udskriv

Ingredienser

Kamben

 • 1 kg. ferske kamben fra slagteren
 • 5-7 spsk. “Rib Rub” fra Epic Spice
 • husholdningsfilm

Marinade

 • 125 ml. BBQ blommemarinade
 • 2 spsk. Famous Grouse Smokey Black whisky

Sådan gør du

Marinade

 1. Bland begge dele sammen og lad det trække til du skal bruge det.

Kamben dagen før

 1. Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt.
 2. Rub nu kambenene et efter et med ca. 1 spsk. rub til hver.

 3. Film dem individuelt og læg dem på køl i 12 timer.

Kamben på dagen

 1. Tag kambenene ud og start grillen på 160 grader.

 2. Pensl marinaden grundigt på begge sider.

 3. Sørg for der er lidt ekstra til at tilføje undervejs.
 4. Husk at lægge en drypbakke under for det kommer til at dryppe lidt.

 5. Start med kødsiden nedad, hvor du giver dem 20 min, hold øje med de ikke branker.

 6. Vend dem så og giv dem 45 på benene, hold øje med de ikke branker.
 7. I løbet af de 45 min fordeler du resten af marinaden.

 8. Skær dem ud og server dem med kartoffelsalat eller coleslaw og en kold pilsner til.
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
BBQ Blommemarinade og Famous Grouse Smokey Black…
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Dagen før…

Læs også: Opskrift på luksus-snobrød med whisky-nutella

Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Dagen efter…
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Klar til et par timer på grillen…
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Ready to Rock…
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Efter et par timers røg på grillen…

Kniven har jeg modtaget fra Qknives-drengene, som holder til i Aalborg. Jeg har hele sættet, som jeg bruger meget flittigt. Du kan finde sættet og kniven på deres hjemmeside, sammen med masser af andre lækre knive.

Håber du synes om opskriften…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift