Gå til opskrift

Vi er i det mørke halvår og det rusker, regner og blæser udenfor. Jeg er typen som bliver lidt vinterdepri, faktisk passer det altid med, at jeg lige nøjagtig når at tilpasse mig mørket, når det så begynder at vende. “Medicinen” for mig er uden tvivl madlavning. Når jeg står en eftermiddag med en flaske “hyggevin” og laver mad imens mørket falder på, så er jeg i mit “es”. Her får du en opskrift på vildsvinebøffer, brombærsovs og bagte rodfrugter….

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Vildsvinebøf…

Når jeg skal bruge vildt eller andet kød, er det som regel Kalu i Kødbyen jeg går til. De har et udvalg større end de fleste og de er ret fleksible når det kommer til levering af kød.

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter

Ret: Hovedret, Vildt
Køkken: dansk
Keyword: Jagt, Vildsvin, Vildsvinebøffer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Efterårsmad! Simremad! Vildt på meuen! Her er en opskrift på vildsvinebøffer med en skøn sovs på vildfond og brombær med bagte rodfrugter.

Udskriv

Ingredienser

Bagte rodfrugter

 • 200 gram pr. person – persillerod gulerødder mv.
 • 2 kviste frisk timian
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 spsk olive olive

Vildsvinebøffer

 • 600 gram hakket vildsvin – det kan fx købes hos Kalu i Kødbyen
 • Olie til stegning – de har en høj fedt procent så smør er ikke nødvendigt
 • Salt og friskkværnet peber

Brombærsovs

 • Afkog fra panden
 • ½ dl Cognac – Helst Louis XIII
 • 2 dl vildfond
 • 2 dl piskefløde
 • 25 gram blåskimmelost
 • 1 lille tsk dijon sennep
 • 15 friske brombær
 • ribsgele
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagte rodfrugter

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Rengør rodfrugterne.
 3. Tilsæt timian, olie, salt og peber.
 4. Bag dem i 45 min eller indtil de er møre og sprøde.
 5. Vend rundt i dem løbende.

Vildsvinebøffer

 1. Form to pæne bøffer og giv dem en god omgang salt og peber.
 2. Varm en pande op med lidt olie og steg dem ved høj varme i 2 minutter.
 3. Vend dem, tilsæt cognac – du ved godt jeg lavede sjov med Louis XIII ikke?
 4. Sluk emhætten, lyset og kald gæster og familien ud.
 5. Blæs en stikflamme op i luften!
 6. Steg dem færdige i et par minutter og læg dem tildække til side.
 7. Nu til sovsen.

Brombærsovs

 1. Kog panden af med vild fond i et par minutter.
 2. Tilsæt fløde, sennep, ost og smag til med ribsgele, salt og peber.

 3. Lad et koge sammen – jeg sier den ikke, resterne giver smag.
 4. Hæld sovsen i en lille gryde og tilsæt brombærene, lad dem trække lidt.
 5. Klar til servering.
Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Årstidens grøntsager…
Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Giv den et lille drys røgsalt hvis du har det…

Jeg er helt vild med vildt – fik du den 🙂 Gennem min barndom har jeg haft venner, hvis fædre gik på jagt og blev ofte inviteret på vildt. Senere fik jeg selv jagttegn, hvilket naturligvis gjorde min interesse endnu større. Vildsvin har jeg dog aldrig prøvet at nedlægge, men det kunne være spændende at prøve en dag.

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Vildsvine bøffer fra Kalu.dk
Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Her lavede jeg dobbelt portion – til en flok gæster…

Jeg håber du fangede, at jeg jokede med den flaske cognac ikke? Alt respekt hvis du har en flaske Louis XIII du vil smide på, så tager jeg sgu hatten af og håber du inviterer over.

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Brombærsovs – helt suverænt til de smagsfulde bøffer…

Rødvin skal der til og gerne en kraftig én af slagsen – hvis du har noget oversøisk eller en god Bordeaux så passer det virkelig godt dertil.

Opskrift på vildsvinebøffer med brombærsovs og bagte rodfrugter
Velbekomme – hvis du har en Rustenberg fra én af deres enkelt marker gør det bestemt ikke noget…

Håber det har givet inspiration og lyst til at lave lidt vild – det er på ingen måder svært. God fornøjelse!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift