Jeg skal blankt erkende, at en foodprocessor ikke er den køkkengadget, som jeg bruger mest. Jeg tror, det skyldes, at jeg aldrig rigtig har testet én i bund med alt det nørderi, der medfølger. Men nu har jeg sat mig for at finde den bedste foodprocessor, jeg kan. Vi starter med Kenwood MultiPro GO.

En foodprocessor er designet til at hakke, knuse og mikse diverse ingredienser. Det er nok den køkkenmaskine, som har flest mulitifunktioner i dit køkken. Selv hvis du har en god blender, som har flere funktion, som fx Thermomix har, så bliver det aldrig helt det samme. Én af de helt store fordele ved en foodprocessor er, at du får virkelig meget maskine for pengene. Mange af maskinerne koster under 1000 kr., og de kan mere eller mindre håndtere alle opgaver i køkkenet.

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Ved første øjekast og under unboxing var min tanke: “Hold nu fast der er meget udstyr” – det er lidt, som når man starter noget nyt, om det så er på et job, vælger en ny rute til arbejdet eller noget helt tredje – så kan det godt virke lidt uoverskueligt, indtil man lige knækker koden. Heldigvis går det hurtigt med Kenwood MultiPro GO. Den indeholder ret mange skiver og dele, som gør, at den kan snitte og skære i forskellige størrelser. Så snart du lige er nogenlunde dus med disse dele, så kører det.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO
Unboxing

Noget, som kan være svært ved disse køkkenmaskiner, er – selv om det lyder skørt – at samle dem korrekt. Tricket ved Kenwood MultiPro GO er, at den består af en “tredeling”, hvor håndtaget på siden skal være i “vater”, og alle tre dele skal stå lodret. Når det så har sagt “klik” tre gange, så er du klar til at køre, faktisk er det ikke muligt at benytte maskinen, før det er sket.

Design og kvalitet

Design er individuelt, og ærligt så er der nok ikke så mange forskellige måder, en foodprocesser kan laves på – personligt så holder jeg meget af Kenwoods produkter generelt, og MultiPro GO matcher mit køkken ret godt. Den består af hærdet plastik, og så er skiver og knive i rustfrit stål, så denne del skulle nok holde til masser af timers køkkenarbejde. Alle dele kan i øvrigt gå i opvaskemaskine, hvilket er et kæmpe plus.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO
Kenwood MultiPro GO

Features

Nu er det ikke sådan, at en foodprocessor skal kunne gå på hverken internettet eller have “Siri” indbygget, men alligevel så er der nogle features, som Kenwood har arbejdet med, der er værd at nævne.

“Store In-Drawer” og “Stack ´n Store”

Dette er ikke en feature som sådan, men blot det at Kenwood har lavet deres foodprocessor ret kompakt, som gør, at den for det første kun er 30 cm. høj, så den er utrolig nem lige at pakke væk. Videre har den “stack ´n store”, som gør, at alt tilbehør kan pakkes væk, hvor det opbevares i skålen dertil – godt tænkt!

360° Express serve

Det her er derimod en feature – Kenwood har nemlig designet foodprocessoren således, at man faktisk kan skære direkte ned på et fad eller panden, så det er klar til tilberedning. Du tænker nok “jamen det er da indlysende – det kan alle foodprocessorer” – men nej, 9/10 gange, så ryger indholdet ned i beholderen og skydes ikke ud til siden. Men ved hjælp af en skive, som sættes i toppen, så er det muligt. De medfølgende skiver kan også vendes, så de tjener flere formål – det er igen med til at spare plads.

Selve testen af Kenwood MultiPro GO

De sidste mange uger har jeg tilpasset min madlavning efter, at der skulle snittes, hakkes, skæres og knuses mest muligt. Det er foregået med fuld fart frem, og faktisk har jeg nok overproduceret en kende, men der skulle testes, og “resterne” er skam også blevet brugt. Jeg er gået ret systematisk til værks og har arbejdet mig igennem stort set alle de grøntsager, du kan komme i tanke op. For at testen ikke bliver alt for uoverskuelig, så kan den inddeles i nogle overordnede kategorier:

“Det vi skal have skåret i skiver”

Denne funktion er nok den mest almindelige og perfekt, hvis du skal have en hel agurk, squash, aubergine eller lignende, hvor du skal have det hele skivet på få sekunder. Jeg har fx brugt den, da jeg lavede en udgave af den franske bonderet “Ratatouille“. Det fungerer helt perfekt og går lynhurtigt. Eneste er minus, at den bliver fyldt op hurtigt, men det kan så løses ved, at du sætter “express server” til.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO
Kniven får lov til at hvile i dag

“Det vi skal have knust og hakket”

Denne funktion er den, jeg oftest bruger. Jeg bruger den, når jeg laver en tomatsauce eller skal have hakket løg, hvidløg, gulerødder eller lignende. Det hele ryger i – tryk på knappen og få sekunder efter, så har du en grov- eller finthakket masse, som du kan smide på panden eller lignende.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO
Verdens hurtigste salsa

Ekspress serve

Dette er også en feature, som Kenwood MultiPro GO slår et stort slag for. Der sættes en skive ind, som forhindrer, at det du hakker, blender eller skiver kommer ned i bunden af beholderen. I stedet for skydes det ud til siden, hvor du så kan placere et fad, en pande eller en skål til at opsamle.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO
Express serve

Dommen over Kenwood MultiPro G

Hvorfor skulle du investere i en foodprocessor? Det er ret enkelt – det er den køkkenmaskine, som rummer flest funktioner og er mest alsidig. Årsagen til at jeg aldrig har brugt en fast er også enkel – jeg orkede ikke at have den stående fremme. Denne del er lidt et spørgsmål om temperament og naturligvis, hvordan dit køkken er indrettet. Hvis du som jeg gerne vil have, at maskinerne ikke overtager køkkenet helt, så er Kenwood MulitiPro GO ret nem at pakke sammen, og det skyldes “stack ´n store”-funktionen, hvor du kan lægge alle knivblade og skiver ned i skålen. Videre kan ledningen nemt rulles ind og på under 60 sekunder, så er den faktisk pakket i en skuffe. Ellers må jeg sige, at den leverer opgaven, og den snitter, hakker og knuser alt, du udsætter den for. Prisen er ca. 639 kr., hvilket også gør den konkurrencedygtig.

Monopolet tester: Kenwood MultiPro GO

De lynhurtige facts:

  • Kompakt (30 cm høj) og kraftig foodprocessor
  • 60° Express Serve
  • Store In-Drawer
  • Stack ‘n Store
  • Tåler opvaskemaskine

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar