Der var engang, hvor Budolfi Plads i hjertet af Aalborg var temmelig trafikeret og ikke særlig hyggelig, men det blev der heldigvis lavet om på. Der blev skabt en hyggelig oase, hvor restauranter, caféer og andre hyggelige butikker fik mulighed for blomstre op. Én af dem er “Aktuel“, som er en stor café, der både tilbyder aftenretter, smørrebrød og klassiske caféretter. Om søndagen kan du bestille deres “Burger Sunday”, hvor du sparer 50 kr., og du kan få en valgfri burger med pommes og aioli for 130 kr., som jeg bl.a. har prøvet – læs anmeldelsen her.

Aktuel ejes af Lars Helmuth, som står bag bl.a. “Helmuth” og “Café Spiret”, som begge er store successer i Aalborg. Jeg har naturligvis besøgt dem begge og er kæmpe fan. For ganske nylig besøgte jeg Helmuth og testede deres “All-in” koncept.

Monopolet smager på: Den populære café AKTUEL i Aalborg
Velkommen til AKTUEL

Stort og lækkert menukort – Vælg 3 varianter for 240 kr.

Hvis du kender Aalborg, så ved du, at gæsterne sætter pris på, at der for det første er et stort udvalg, og at portionerne er store – herfra kommer udtrykket “Aalborg-portioner” også. Som lokal Aalborg-dreng, så kan jeg sagtens tillade mig at nævne dette, da jeg i min tid som anmelder helt sikkert har været medskabende til, at portionerne er vokset en smule gennem årene.

Monopolet smager på: Den populære café AKTUEL i Aalborg
AKTUELs tallerken med humus, falafel, vesterhavsost, serrano-skinke og middelhavssalami

Du kan vælge tre retter for 240 kr., og der er masser af vælge mellem – Taco med langtidsstegt nakkefilet af gris, ananassalsa og guacamole, skiver af kold røget laks med sesammayo, wasabi og ærteskud, ravioli med marinara sauce, stegte svampe krydderurteolie og parmesan og meget andet. Jeg fik deres “AKTUELs tallerken med humus, falafel, vesterhavsost, serrano-skinke og middelhavssalami, som du kan se på billedet. Her vil jeg dog anbefale dig at bestille et par stykker smørrebrød også, da det er lige i underkanten af mad, hvis du er godt sulten.

Gode stykker smørrebrød

Hvis du er glad for smørrebrød, så kan du også få den lyst stillet på AKTUEL. Faktisk er det sådan, at hele deres nederste etage er smørrebrødsrestaurant. Et stk. smørrebrød koster 65 kr. og AKTUEL anbefaler, at du bestiller tre stk., her mener jeg dog, at det er minimum tre stk., og er du virkelig sulten, så kan du godt spise fire stykker.

Monopolet smager på: Den populære café AKTUEL i Aalborg
3 stk. smørrebrød á 65 kr. stk.

Der er otte forskellige at vælge mellem, hvor du finder alle de gode klassiskere som kartoffelmad, avocado, hønsesalat, tatar, håndpillede rejer, stegt fiskefilet som dog har et lille tillæg på 10 kr. stk. Tip: hvis du kommer om tirsdagen, så har de “Tripple Tuesday”, hvor du frit kan vælge tre stk. for 160 kr.

Burger Sunday

På AKTUEL har de forskellige tilbud, men det bedste er helt sikkert deres “Burger Sunday” – hvis jeg var dem, ville jeg dog gå hele vejen og kalde det “Hangover Burger Sunday”, for ærligt – hvorfor skulle de ellers have tilbud på deres burgere om søndagen?

Monopolet smager på: Den populære café AKTUEL i Aalborg
Okseburger med cheddar, bacon, bøftomat, salat, syltede rødløg, drueagurk

Lige meget hvad, så holder deres burgere, hvilket faktisk var årsagen til, at jeg ville skrive denne anmeldelse, det er én af de bedste burgere, jeg har fået i Aalborg længe. Deres bøf er flammegrillet, osten er smeltet perfekt, og det bacon, de bruger, er af høj kvalitet – det er den slags bacon, som du sjældent ser i en burger. Dressingen er hjemmelavet og har et godt kick. Derudover er deres fritter med parmesanost, og så får du en lækker aiolidip med – for 130 kr. – what´s really not to like here?

Monopolet smager på: Den populære café AKTUEL i Aalborg
Smilla var ret glad for fritterne

Som du sikkert fornemmer, så er jeg rimelig glad for AKTUEL – det skyldes nok, at det er en skøn lille café, som du kan hygge dig på alle ugens dage. De har lækker mad, og kvaliteten er faktisk rigtig høj, og prisen er lav – hvor finder man det i dag?

NavnAktuel Aalborg
HvorBudolfi Pl. 4, 9000 Aalborg
Pris: $$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar