For mange år siden lå Mundgott på Toldbod Plads, så kom Café Sigurd vist nok, som kun holdt nogle måneder. De sidste mange år har Bistro V dog ligget der og har leveret et stabilt niveau. Jeg besøgte dem, da de åbnede, men var forbi for ganske nylig, da min fødslesdag skulle fejres, og jeg kommer helt sikkert snart igen.

Bistro V er franskinspireret, hvilket er synligt både på indretning, menukort og ikke mindst på den skønne cafémusik, som du kan lytte til, imens du venter på maden.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?

“En aften på Bistro V” eller a la carte

Jeg havde ikke helt tid til at have en hel aften på Bistro V denne gang, så jeg måtte “nøjes”. Næste gang så vælger jeg dog den store omgang, hvor du får snacks, bobler, 10-12 serveringer, vinmenu, kaffe, sødt og endda en valgfri cocktail til enten 745 kr. eller 895 kr. afhængig af hvilken vinmenu, du vælger. Denne gang blev det dog kun til nogle burgere til pigerne, to hovedretter og to desserter.

Fremragende hovedret med fisk “Ristet torsk basquaise med kartoffelpurè”

For 250 kr. kan du få deres hovedret med fisk, som ærligt smager fantastisk. Retten består af løg, peberfrugt og bønner, som får en basquaise-blanding, der er forskellige krydderier, som bruges meget i det franske køkken. Den serveres så med en smørstegt torsk og en lækker kartoffelpurè.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?
Skøn fiskeret, som er stegt med masser af kærlighed

Dertil fik jeg et glas af deres “Domaine de l’Enclos fra Chablis i Bourgogne – lækkert glas – god duft af grønne æbler, citrus og hvide ferskener. Skøn mineralitet og god syre, som er altid er godt til fisk.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?
Et af de “bedste glas”

Lækre burgere

Hvis du ikke er til fisk, så har de nogle gode burgere, hvor du fx kan nappe deres klassiker med bøf, bacon, ost, tomat, syltet agurk, salat og mayo. Er du til sovs som mig, så har de også “Kongen”, som er en bøfsandwich med bøf, sovs, surt, spejlæg, løg og løgringe. Prisen for dem er 155 kr., og så skal du naturligvis også have fritter til, som koster 50 kr.

Boeuf bearnaise

På en franskinspireret restaurant er der naturligvis også en klassisk bøf med fritter og bearnaise. På Bistro V kommer den med stegt gulerod og gulerodspurè. Bøffen er på 200 gram, men du kan naturligvis få den i en velvoksen udgave på 300 gram. 200 gram koster 289 kr., og den store bøf koster 364 kr. – så et tillæg på 75 kr.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?

Hvad drikker man til?

På Bistro V har de ret mange vine, som er til at overskue – de har tre kategorier – de gode til 85 kr. pr. glas, de bedre til 105 kr. og de bedste til 125 kr. glasset. Det er rart at se et kort, hvor priserne på et glas vin ikke starter ved 150 kr., Jeg smagte deres Maison Louis Jadot fra Bourgogne, som jeg ved er en sikker vinder.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?
Altid en sikker vinder med Louis Jadot

Afslutning

Jeg smagte både deres Creme Bruleé, som kommer med jordbæris og marengs on side samt deres Gateau Marcel med vanilleis – begge to skønne og lavet lige efter bogen, hvilket satte et punktum for en skøn aften.

Anmeldelse: Bistro V Aalborg - hvorfor kommer jeg der så sjældent?
Lavet præcis efter bogen

Alt i alt et glimrende måltid, hyggelig atmosfære i restsuranten, god service og helt fair priser. Jeg tror Bistro V bliver mit tilbagevenden fødselsdagsrestaurant – næste gang bliver det dog den helt store omgang.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar