La Neta ligger på Istedgade og er en del af den efterhånden enorme Mikkeller-familie, når det kommer til restauranter på Vesterbro. Oprindeligt startede La Neta i Stockholm som et forsøg på at lave en traditionel “taqueria” udenfor den mexicanske grænse. La Neta betyder “sandheden” på mexicansk (spansk) og bruges primært som slang, derfor kan du også sagtens opleve at høre udtrykket “Sí, es la neta” (ja, det er sandheden) blandt personalet på La Neta – for sandheden er, at det er ét af de bedste mexicanske spisesteder i København.
Nu skal jeg jo passe lidt på, hvad jeg skriver, da “Love Sanchez” ligger ca. 100 meter fra La Neta, hvor den tidligere souschef fra Noma, Rosio Sanchez har sin mexicanske restaurant, som nok er et niveau over – men snakker vi taqueria, som er et udtryk for et sted, der laver tacos – du kan se det som et pizzeria – men bare et tacoria, sådan skrives det på spansk, så er det nok ikke helt ved siden af.

Skønt mix af luksusfadøl og cocktails
På La Neta kan du komme alle ugens dage fra omkring middagstid til 22.00 (dog til 23.00 fredag og lørdag). I og med det er ejet af Mikkeller, så er udvalget af fadøl naturligvis stort. De har 15 forskellige at vælge imellem, hvor du kan få alt, hvad dit hjerte begærer. Er du til de lette “sessions”, de florale IPA’er, de fyldige hvedeøl, de mørke ales eller de helt kulsorte stouts – ja, så er det muligt at bestille det hele. Priserne varierer en del, men er ikke i den billige ende – sådan er det med gode øl.

Prøv en Michelada
Hvis du ikke er til øl, så har de en del cocktails, hvor en klassisk Margarita naturligvis står højt på deres liste. Ellers vil jeg klart anbefale deres “Michelada” – som mere eller mindre er en “Bloody Mary” bare med øl og Mezcal. Hvis du er til en krydret øl med kant, så kan jeg varmt anbefale denne – prisen er 69 kr.

Netop Mezcal er også på kortet, hvor du kan få deres “hus-Mezcal” til 35 kr. for 2 cl. Mezcal er Tequilas røgede bror, som i modsætning til Tequila ikke nødvendigvis skal komme fra specifikke områder og være lavet på den blå agave.

Bestil lidt af det hele
Når du ser menukortet, så virker det først lidt uoverskueligt, hvilket skyldes, at det står med de mexicanske betegnelser, men det er slet ikke så svært at finde rundt i – det er trods alt et tacoria – derfor har de fem forskellige tacoer, som er ret små – de koster 32 kr. stykket, og der er fire med kød og én uden. Du kan også bestille mix, hvor du får én af hver for 140 kr. De har også store tacos “Tacos Grandes”, hvor der er fire forskellige – alle med kød. Min favorit er 100 % deres “Campechana”, som her med marineret svin, grillet okse, guacamole og ost. Den og de andre koster 70 kr.
Hvis du spiser med en ven eller veninde, så er mit råd, at du bestiller én af hver af de små tacos og en stor taco. Derudover kan du roligt bestille et par af deres quesadillas, de smager himmelsk og er i otte forskellige udgaver. Her er der i modsætning til deres tacos flest veganske og vegetariske. Jeg er mest glad for deres “hongos” med svampe, løg, hvidløg, chili og koriander samt “choropapa” med kartofler og chorizo. Alle koster 42 kr. – på nær den kun med ost – den koster 38 kr.

Husk at hente salsa
Salsa i Mexico er andet end det, vi kender herhjemme. Det fås i så mange varianter. På La Neta kan du gratis hente forskellige udgaver, som også varierer i styrke. Derudover er der syltede løg og koriander i massevis. Nu kunne jeg sagtens komme med en sjov kommentar om, at hvis du ikke kan lide koriander, så skal du få dig nye smagsløg, men det gør jeg ikke. Hvis du er typen, som synes, det smager af sæbe, så skyldes det et gen, som bevirker, at vores sanser forbinder koriander med sæbe (dette gen hedder OR6A2 – og aromastoffet hedder aldehylder).

Styr udenom
Ja, det lyder næsten underligt, men deres nachos (som her er totopos), synes jeg ærligt talt, er kedelige. Jeg er helt med på, at de er hjemmelavede, men jeg ville faktisk hellere spise Nettos. De er ret hårde at tygge på og smager intenst af majs – jeg ved godt, at det er meningen, men prisen for en omgang med guacamole er 65 kr., og det er guacamolen, som bærer denne servering 100 %. Resten er fremragende.