Jeg elsker vitterligt, når der kommer nye restauranter i København, endnu mere når det er på Vesterbro, og særligt når det er i Kødbyen. Årsagen er, at det var her, jeg startede med at have min hverdag, da jeg for over 8 år siden delvist flyttede til København. Superbon er en del af den hurtigt voksende Cofoco-familie, som endnu gang viser hvor billigt, godt og lækkert, det kan gøres – Velkommen til Kødbyen!
Superbon er asiatiskinspireret, hvilket du ser fra først øjekast, når du træder indenfor i den tidligere restaurant “BIO MIO”, som desværre måtte lukke. Det betyder masser af pangfarver, kunstige blomster, bløde sofagrupper og bagest i lokalet retro-spillemaskiner – jeg elsker det.

Gå efter deres menu – og også lidt fra deres a la carte
Som altid tilbyder Cofoco-restauranterne en “fixed-menu”, hvor du får et antal lækre retter. Der er rigtig god value for money, hvis du går efter denne.
SUPERBON Menu 395 kr.
Serveres family style
Rå laks med ananas, lime, chili og shiso
Pomelo & litchi salat med peanuts, mynte, thai basilikum, koriander og chili
Carpaccio af tun & wagyu oksekød med yuzu og sesam
Bao med oksekød, syltet daikon, mayo, chili og koriander
Fiskekager med torsk, limeblade, citrongræs og sød chilisauce
Kylling satay spyd med syltet grønt, lime, kokossalat og peanut sauce
Aromatisk jasminris
Bananis med galanga sirup, sesamkage og kokoskaramel
Jeg smagte naturligvis deres menu, men udover den smagte jeg også deres østers med mango, koriander, ponzu, purløg og sesam, hvor du får to stk. for 95 kr. Hvis du kan lide østers, så er disse guddommelige! Vildt så lækkert koriander og østers kan smage.

Hvis deres fiskekager på torsk med limeblade, citrongræs og chilisauce til ikke er på menuen, så vil jeg klart anbefale dig at smage dem. Da jeg spiste der, var de på menuen. Ellers starter du med deres rå laks med ananas, lime, chili og shiso. Jeg er kæmpe fan af rå laks og kan næsten ikke få nok af det, så for mig, var det en lækker start. Sammen med denne får du pomelo og litchisalat med peanuts, mynte, thai basilikum, koriander og chili.
Signaturretten
Superbons svar på “Surf and Turf” er carpaccio af tun og wagyu-oksekød med yuzu og sesam. Det er en stor ret og utrolig smagsintens, men er du til råt kød af højeste kvalitet kombineret med frisk tun, så vil du elske retten. Jeg vil dog klart anbefale dig, at du deler den med din medspiser, ellers bliver du faktisk ret mæt.
Hvem elsker ikke bao?
Jeg kender i hvert fald ingen, det er så ustyrlig lækkert – navnlig når bollerne er dampet perfekt, som de er på Superbon. De fås i tre forskellige udgaver, hvor de på menuen har den med oksekød, syltet daikon, mayo, chili og koriander. Hvis du kan spise det, så bestil også den med “rejetoast” – det lyder måske lidt specielt, men det smager himmelsk.

Det er rejer, som er friterede, er sprøde og utrolig velsmagende. Den sidste bao, de har, er med svampe, den må jeg have tilgode til næste gang. Udover fiskekager får du også deres anden signaturret, som er grillet kyllingespyd, som har tydelig “charcoal-flavor” og masser af smag.

“Must try” på Superbon – forårsruller og gyoza med gris!
Hvis du som jeg slet ikke kan styre dig, så har de to retter, som lige nu ikke er på deres menu, men som du ikke må snyde dig selv for. Det er deres forårsruller med pak choi, sukkerærter, meterbønner, vietnamesisk koriander og dipping sauce – sprøde og aromatiske og så er den sauce, der følger med, utrolig lækker – masser af krydderier og chili. Prisen er 85 kr., for 2 stk.

Udover det har de gyoza, som pandestegte dumplings fyldt med gris, purløg, kål og ingefær. Her får du 5 stk. for 125 kr. samt en lækker soya-dipping sauce.
Der er altid plads til dessert
Håber du er enig – sådan har jeg det i hvert fald, men nogle gange, betyder det også, at jeg næsten spiser for meget. Sådan var det dog ikke denne gang, selv om vi smagte virkelig mange af retterne på menuen.

De har to desserter, hvor den ene faktisk er præcis som på deres søsterrestaurant Donna CPH. Det er en enorm “Pavlova”, som du deler med din medspiser – altså du kan da også godt forsøge at ondulere den alene, men det kommer du til at fortryde. Den serveres med ananas og flamberes ved bordet.
Hvis du er sulten efter mere, så kan du også læse Monopolet smager på: Cofoco: Donna CPH, Les trois Cochons – Den franske bistro på Værnedamsvej og Mad & Monopolet smager på: Scarpetta.