Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvis du kan lide at bage, er det en selvfølge at investere i en håndmixer af god kvalitet. Derfor har vi sat os for at teste og finde de bedste håndmixere!

Jeg vil gerne erkende, at jeg ikke er den store bager, det er faktisk min ældste datter Sophia, som har den egenskab. Men det betyder bestemt ikke, at vi ikke skal finde det bedste af det bedste gear.

Håndmixere eller elpiskere er et mere kompakt og økonomisk overkommeligt alternativ til køkkenmaskiner og kan bruges til en række forskellige opgaver lige fra at blande kagedej til at piske fløde

De fleste håndmixere leveres med aftagelige piskeris, og nogle har også dejkroge til brødbagning. Når du vælger en håndmixer, er det vigtigt at overveje mulighederne for tilbehør samt indstillingerne for effekt og hastighed. Jeg har testet en række håndmixere for at finde den bedste til alle behov og budgetter. Her får du vores Top 5, hvor vi kigger på både ydeevne, design og andre brugeranmeldelser.

Håndmixer Test: Top 5 Bedste Håndmixere

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet nogle af produkterne, men ikke alle.

1. KitchenAid Ledningsfri Håndmixer 5KHMB732EBM

Ledningsfri håndmixer ktichenaid - bedste håndmixer

Se håndmixeren fra KitchenAid til 1.119 DKK her.

Denne ledningsfri håndmixer er praktisk og designmæssigt laver KitchenAid nogle flotte produkter. Dens cylinderformede design gør det muligt at opbevare den pænt, og “blød-start-funktionen” betyder, at du undgår, det sprøjter udover det hele. Desuden er den ledningsfri, så ledningen kan ikke komme i vejen, når du skal mixe. Den plasker lidt, mens den pisker fløde, men generelt er det en imponerende håndmixer – især delen uden ledning er vi vilde med. Den kan oplade på ca. to timer, men efter kort tid i laderen har du faktisk mulighed for at bruge den igen.

Jeg har tidligere testet håndmixeren sammen med mine ældste datter Sophia, som en del af en større test af KitchenAids ledningsfri produkter, hvor vi også testede deres foodprocessor og stavblender.

Specifikationer
Vægt: 
0,95kg
Hastigheder: 7
Tilbehør: 2 x piskeris
Watt: 
160W
Tåler tilbehør opvaskemaskine: Ja

2. Braun Håndmixer MultiMix 3HM 3100

braun-hm-3100

Se håndmixeren fra Braun til 315 DKK her.

Selv om det ikke var den billigste model i testen, mener vi, at denne håndmixer giver mest værdi for pengene. Den er en solid allround mixer, men udmærkede sig mest ved æltning af dej og piskning af fløde, som det kun tog 1 minut at piske.

Den er robust fremstillet, men den larmer lidt under brug. Hvis du kan leve med støjen og den store størrelse, vil du finde den både hurtig og effektiv.

Dens skridsikre håndtag gør det behageligt for hænder af alle størrelser at bruge den. Samtidig har den en glat overflade, hvilket gør den nem at rengøre efter f.eks. bagning, hvor dejen ikke bliver fanget i små huller. Alt i alt mener vi, at denne håndmixer giver fremragende værdi for pengene og er et godt valg for alle, der leder efter en prisbillig og effektiv køkkenmaskine.

Specifikationer

Vægt: 0,82kg

Hastigheder: 5 plus turbo

Tilbehør: 2 x piskeris og 2 x dejkroge

Watt: 500W

Tåler tilbehør opvaskemaskine: Ja

3. SMEG Håndmixer HMF01

smeg-haandmixer-hmf01wheu

Se håndmixeren fra SMEG til 998 DKK her.

SMEGs nyeste køkkenmaskine er en håndmixer, der fås i en række forskellige farver. Den er designet og bygget af førsteklasses materialer og indeholder gennemtænkte detaljer som et gummibånd til at holde ledningen væk og en lille lærredspose til opbevaring af piskeriset og dejkrogene.

De ni hastighedsindstillinger giver præcis kontrol, og den er relativt støjsvag ved maksimal effekt. Der er også en timer på håndtaget for at forhindre, at du blender for længe. Vi var imponerede over dens evne til at blande let og luftig kagedej samt piske fløde til en tyk, glat konsistens. Den piskede også æggehvider til stive toppe på kun 80 sekunder og æltede dej jævnt, effektivt og ubesværet. Det er helt enkelt en virkelig god håndmixer.

Specifikationer

Vægt: 1,1kg

Hastigheder: 9 plus turbo

Tilbehør: 2 x piskeris og 2 x dejkroge

Watt: 250W

Tåler tilbehør opvaskemaskine: Ja

4. Bosch Håndmixer MFQ24200

Bosch-MFQ24200

Se håndmixeren fra Bosch til 279 DKK her.

Denne håndmixer er et rigtig godt bud til den lave pris. Den er god til at piske æggehvider til stive lette toppe, og den er perfekt til marengs. Den blander kageblandinger og brøddej godt og føles stabil, når den bruges – også gennem længere tid.

“Du får, hvad du betaler for” lyder en gammel klassiker, og derfor har den også nogle fejl. Strømstikket virker en smule skrøbeligt, og den mangler noget fart på toppen, men det er en rigtig fin håndmixer til den billige pris.

Til sidst skal det indskydes, at den larmer temmelige meget. Men hvis du er på udkig efter en billig mixer, der klarer de mest almindelige opgaver, er denne bestemt værd at overveje.

Specifikationer

Vægt: 0,9kg

Hastigheder: 4 plus turbo

Tilbehør: 2 x piskeris og 2 x dejkroge

Watt: 400W

Tåler tilbehør opvaskemaskine: Ja

5. Bosch Håndmixer MFQ4020

bosch-haandmixer-mfq-4020

Se håndmixeren fra Bosch til 279 DKK her.

Bosch MFQ4020 håndmixeren er en solid og brugervenlig maskine, der leverer en overbevisende præstation. Den er bl.a. vinder i de danske og svenske forbrugerråds test af håndmixere. Bosch MFQ4020 var oppe imod mange dyrere modeller, men den beviste, at selv en håndmixer i den lavere ende af prisskalaen sagtens kan levere en solid og overbevisende præstation.

En af de ting, der gør denne maskine så speciel, er dens evne til at ælte dejen glat og nemt. Tungere deje som f.eks. hvededej kan være ret klæbrige og tunge, men Bosch MFQ4020 håndterer dem med lethed, og det er faktisk imponerende.

Bosch MFQ4020 er en håndmixer af høj kvalitet, der leverer gode resultater. Den er kraftfuld, ergonomisk og nem at bruge, hvilket gør den til et godt valg for alle, der leder efter en alsidig håndmixer.

Specifikationer

Vægt: 1,07 kg

Hastigheder: 5

Tilbehør: 2 x piskeris og 2 x dejkroge

Watt: 450W

Tåler tilbehør opvaskemaskine: Ja

Hvor mange watt skal en håndmixer have?

Den skal bare flest mest mulige watt og kraft ikke? Det skulle man måske tro, men watt er ikke altid den bedste indikator for en håndmixers kraft, da nogle motorer med lavere watt simpelthen er mere energieffektive. Testen afslørede fremragende ydelse fra håndmixere med wattydelser fra 85W til 400W. 

Så hvad skal du kigge efter i en håndmixer?

Først og fremmest skal den være behagelig at bruge. Hvis mixeren er for tung eller voluminøs, vil du hurtigt blive træt af at bruge den. 

For det andet skal du overveje det tilbehør, der følger med mixeren. De fleste leveres med standardtilbehør som piskeris og dejkroge, men nogle mixere har mere ekstra tilbehør.

Endelig skal du tænke på, hvordan du vil bruge håndmixeren? Hvis du kun har brug for den til lejlighedsvise lette opgaver, vil en billigere model være tilstrækkelig. Men hvis du har ambitioner om, at lege “Den Store Bagemester”, så ville det give mening, at kigge på en håndmixer, som er kraftigere og en dyrere model.

De bedste håndmixere

De bedste håndmixere har et bredt udvalg af forskellige hastigheder, så du får mere kontrol, når du blander ingredienser. Et par af de modeller, vi testede, har endda ni forskellige! Kig evt. også efter en turboknap, som kan være en fordel, hvis det skal gå rigtig stærk.

Endelig er vægten noget, du skal være opmærksom på, da du skal holde og kontrollere den hele tiden under brug. En håndmixer kan blende glat, men være for tung til at bruge i længere perioder, mens en anden kan være let, men mangle kraft. Ved at tage alle disse faktorer i betragtning kan du finde den perfekte håndmixer til dit køkken.

Hvordan finder vi frem til den bedste håndmixer?

Når der skal testes håndmixere, så er der kun én metode – det er at bruge dem igen, igen og igen. Derfor har vi kigget på ydeevne på tværs af en række forskellige opskrifter, fra en tung dej til let fløde. Vi pisker og blander ingredienser af forskellig art, mens vi efterfølgende vurderer komfort, design samt anvendelighed af det medfølgende tilbehør. 

Vi noterer, hvor lang tid det tager at opnå de ønskede resultater, og vurderer kvaliteten af det færdige resultat, inden vi giver hver håndmixer en samlet score. Vores test er med til at sikre, at du som forbruger kan finde den bedste håndmixer til dit behov.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar