Annonce: Verdens største spiritusproducent, Diageo, har netop løftet sløret for deres 2021 Special Releases whisky-samling, der hedder “Legends Untold”. Diageos årlige single malt Special Releases-udgivelse er en mærkedag i enhver whiskyelskers kalender, og i år er omdrejningspunktet at fortælle de forskellige destilleriers unikke historier – du kan læse om dem alle her…

Ifølge gamle sagn har fabeldyr og fantasivæsener vogtet over de øde og fjerntliggende skotske destillerier i en evighed. Men dette efterår bliver de mytiske væsener vækket til live. Årets Special Releases-udgivelse er sammensat af whiskyer fra nogle af Skotlands mest interessante og legendariske destillerier og løfter samtidig sløret for de skjulte perler, der findes i det grønne skotske højland blandt dybe søer og frodige bakker.

Denne enestående samling fremhæver mangfoldigheden af Diageos mest værdifulde skotske whiskyer. Og for første gang nogensinde kommer emballagen med detaljerede illustrationer fra den kendte illustrator Ken Taylor. Hans karakteristiske stil ses tydeligt i fortolkningerne af de mytiske skabninger.

Det er master blender Dr. Craig Wilson, der nøje har udvalgt hver enkelt whisky i Legends Untold-samlingen.

”Vi har været inde og se nærmere på de specielle og unikke egenskaber, som hver af de udvalgte whiskyer i Legends Untold-samlingen har. Med afsæt i fortællingerne om det skotske højlands mytiske skabninger, har vi forsøgt at fremhæve nye dybder af smag i hver enkelt whisky. Målet har været at fange essensen af hver whiskys unikke karakter,” fortæller Dr. Craig Wilson.

I videoen her kan du se detaljer om flaskerne, med fadetype, ABV og alder.

Når man har købt samlingen, fungerer det på den måde, at man kan vække historierne og myterne til live via en QR-kode på pakken. Oplevelsen begynder med en lille fortælling om den historie, der ligger bag begrebet single malt. Herefter bliver man guidet gennem en form for multisensorisk-smagning, der er sammensat, så den bringer alle sanser i spil. Alt sammen hjemme i forbrugerens egen stue. 

DIAGEO lancerer whiskysamlingen LEGENDS UNTOLD
Legends Untold samlingen…

Legends Untold-samlingen indeholder:

• En mørkt, robust og rig 13 år gammel Mortlach fra destilleriet Speyside Dufftown

• Et saltet ‘havmonster’ med røgede undertoner i form af Talisker 8

• Et sjældent Highland-udtryk med en let forårsagtig friskhed, som man finder i Royal Lochnagar

• To unikke og fortryllende udgaver af Lagavulin, der også er kendt som ‘The King of Islay’. Den ene er voldsom intens samtidig med, at den er perfekt afbalanceret, sød, salt og med 12 på bagen. Den anden er juvelen i samlingen og er modnet i 26 år på førstegangsfyldte Pedro Ximenez/Oloroso fade

2021 Special Releases-samlingen vil være tilgængelig i begrænsede mængder, og kan købes hos velassorterede spiritusforhandlere eller på malts.com fra efteråret. 

Priserne ligger mellem: 999 kr. – 16.999 kr. Du kan læse mere på malts.com.

Sláinte…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar