Gå til opskrift

Som barn fik jeg ofte “Bøf Stroganoff” med kartoffelmos om søndagen. Opskriften kender jeg faktisk ikke helt, for det var min Fars. Men jeg har tilgengæld lavet Brødrene Price eller mere speficikt John Prices udgave, hvor det går fra at være en simreret med kartoffelmos til at være en “sauté” som gør den lidt mere eksklusiv – her kommer opskriften.

Grunden til, at jeg overhovedet deler den her er, at jeg lavede den som hovedret til min 40 års fødselsdag og fandt ud af, at den faktisk kan laves lidt nemmere og hurtigere med nogle små justeringer.

Hvem var Stroganoff?

Ja inden vi starter tænker jeg lige, at vi skal tilbage til 1800-tallet, hvor én af de store og rige russiske bygherrer hed Stroganoff. Ofte var det sådan, at retter blev opkaldt efter arbejdsgiveren i hjemmet, hvilket det meget vel kunne være her. Meget tyder dog på, at retten var skabt under krigen i starten af 1800-tallet, hvor et medlem af familien Stroganoff var udstationeret i Sibirien. Da det er tid til aftensmaden går det op for kokken, at kødet er frosset og umuligt at tilberede. Derfor forslås det, at der skæres meget tynde strimler af kødet så det kan tilberedes og så var en klassiker født. Jeg kender retten med udskæringer som fx tyksteg eller bov der skal have lang tid for at blive mørt, men i denne udgave bruges derimod højreb eller oksefilet.

Opskrift på bøf "sauté" Stroganoff ala Brødrene Price...

Opskrift på bøf “sauté” Stroganoff ala Brødrene Price…

Ret: Hovedret
Køkken: Russisk
Keyword: Bøf Sauté Stroganoff, Bøf Stoganoff, Sauté Stroganoff, Stoganoff
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Bøf Stroganoff er en herlig klassiker, som her laves som John Price gjorde. Det er derfor en "saute" med en god udskæring og gør retten til ren luksus!

Udskriv

Ingredienser

 • 800 gram oksefilet eller oksehøjreb
 • 300 gram bacon
 • 500 gram mark champignon
 • 4 stk store løg
 • 1 dl edelsus paprika
 • 3 spsk røget paprika
 • 2 spsk mel
 • 250 gram creme fraiche 38%
 • 250 ml fløde 38 %
 • 4 spsk. oliven olie.
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Varm en sauterpande op til middelhøj varme.
 2. Skær dit bacon ud i mindre stykker.
 3. Svits det på sauterpanden.
 4. Imens skærer du løgene i skiver, rengør champignon og skærer dem ud i mindre stykker.
 5. Fisk dit bacon op og læg det til side.
 6. Svits nu champignon i det overskydende fedt.
 7. Imens varmer du en pande mere op og svitser løgene i 2 spsk oliven olie.
 8. Det tager 10 min for begge dele.
 9. Imens skærer du kødet ud i størrelse svarende til et halvt AirPod cover eller 1×3 cm.
 10. Find en skål og bland paprika og mel sammen med kødet så det er helt dækket.
 11. Nu samler du champignon og løg i sauterpanden.
 12. Varm ca. 2 spsk olie op og svits nu kødet ved høj varme.
 13. Det skal kun have omkring 1-2 minutter.
 14. Nu samler du det hele i sauterpanden og tilsætter creme fraiche og fløde.
 15. Smag det hele til med salt og friskkværnet peber.
Opskrift på bøf
Sådan skal kødet gerne se ud…

John Price serverede pommes frites til, hvilket jeg synes er så skønt. Hvis det er, så kan en god kartoffelmos bestemt også være et hit hertil. Hvis du skal en god opskrift, så kan du bruge denne, hvor jeg laver coq au vin med kartoffelmos.

Opskrift på bøf
Så er der Bøf “Sauté” Stroganoff

Håber det giver inspiration til en lækker lørdagsret eller bare en hyggeret en dag, hvor det gerne må være lidt mere lækkert…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift