Gå til opskrift

”Laksedutti” er i virkeligheden varmrøget laks, som er rørt med krydderurter, creme fraiche, citronskal og rødløg. Opskriften og udtrykket stammer fra min kærestes familie, som har opfundet begge dele. De tager ingen tid at lave, serveres på ristet rugbrød, er perfekte som hapsere og endnu bedre med et godt glas Champagne til – velbekomme!

Lige om lidt er det faktisk nytår, så vi kan lige så godt få kigget lidt på nogle lækre snacks og retter. Jeg har allerede lavet en del opskrifter, så hvis du vil have mere, så kan du se “Ceviche af kulmule med mango og chili“, “Svinerillette på ristet rugbrød” eller én med ægte caviar. Alle sammen er gode bud og nemme at lave.

”Laksedutti” en perfekt hapser til nytårsbordet

”Laksedutti” en perfekt hapser til nytårsbordet

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gram varmrøget laks
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille bundt dild
  • 1 lille bundt kruspersille
  • Saften af en 1/4 citron
  • 2-3 spsk. creme fraiche 18 %
  • Salt og friskkværnet peber
  • 3-4 stykker rugbrød
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Start med at varme en pande op med smør og olie.
  2. Steg nu rugbrødet ved middelsvag varme på begge sider.
  3. Når det er færdigt, så tager du det af, skærer det ud og lader det køle ned.
  4. Det skal være sprødt og gyldent. Imens starter du på laksen.
  5. Hak løg og krydderurter fint.
  6. Pluk laksen med to gafler.
  7. Bland det hele sammen.
  8. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.

Læs også: Nytår: Snack til champagne – Svinerillette på ristet rugbrød

”Laksedutti” en perfekt hapser til nytårsbordet
“Laksedutti” på ristet rugbrød…

Sammen med Martin fra Jonassen Wine har vi fundet en meget passende Champagne dertil. Det er Dominique Boulard Mailly Grand Cru Brut – Les Chalois, som er på 90 % Pinot Noir og 10 % Chardonnay. Det betyder en god overvægt at de skønne noter, som Pinot Noir kan frembringe. I næsen har den masser af dybde og i begyndelsen noter af citrus og hyldeblomst, dog forbliver næsen i det mineralsk og bliver ikke for sødmefuld. Efter lidt tid i glasset fornemmes tydeligt noter af ”brioche”. I munden er den stringent og mineralsk dog med en let fedme, som står helt perfekt til dette ristede rugbrød med laks.

Læs også: Nytår: Snack til champagne – ceviche af kulmule med mango og chili

Jeg er ret vild med bobler som denne, da jeg føler, de har lidt af det hele – syren, sødmen og en let cremet smag, som reelt også kunne gå til andre snack og bestemt til en omgang østers til Dronningens nytårstale.

”Laksedutti” en perfekt hapser til nytårsbordet
Og så er det bare at vente på Dronningen…

Håber det giver inspiration til en nem og hurtig nytårsret….

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift