Brunede kartofler er et kæmpe hit, når det kommer til højtiderne som juleaften og Mortens Aften. Jeg er selv fan af de sødmefulde små sukkerbrunede krabater, som jeg lystigt svinger rundt på panden, når det store festmåltid skal klargøres. Men hvordan pokker laver du dem, så de bliver perfekte, ikke fejler eller brænder på? Jeg har samlet nogle tips i en opskrift her, som gør, at du nemt kommer igennem denne lille udfordring.
Læs også “Opskrift på perfekt langtidsstegt and til Mortens Aften“
Opskrift på brunede kartofler der aldrig fejler – perfekt til Mortens Aften og jul…
Her får du en nem opskrift til perfekt brunede kartofler. Der er tips i opskriften, så du med garanti står med et flot resultat til Mortens Aften og jul.
Ingredienser
- 1 kg små kartofler
- 50 gram smør
- sukker til det dækker panden
- Tålmodighed
Sådan gør du
-
Kog kartoflerne og pil dem efterfølgende. Det gøres nemmest når de er varme, skær en lille ridse i kartoflen og træk skrallen af til begge sider.
-
Varm sukkeret langsomt op på en pande.
-
Tilsæt smør og lad det hele samle sig.
-
Tilsæt kartoflerne, sørg for de er tørre.
-
Lad dem nu stege ved middelsvag varme i 15 min.
-
Vend dem så lidt som muligt, men ofte nok til de ikke brænder på.
-
Se tips i indlægget.
Opskrift på brun sovs – den til Mortens Aften og til jul!
Tips til de brunede kartofler
- Skræl ikke kartoflen, men pil den, ellers kommer stivelsen frem og gør sukkerblandingen grumset.
- Sørg for at kartoflerne er pillet dagen før, eller i det mindste nogle timer før så de er kolde.
- Om kartoflerne er våde eller tørre gør ikke den store forskel.
- Undgå at rode for meget i dem, det ødelægger let karameliseringen, hav tålmodighed.
- Vend dem i luften, hvis du kan og tør vel at mærke 🙂
- Til sidst – glaskartofler er yt – de duer ikke, fordi de indeholder for meget vand og salt!
Håber det lykkes for dig – hvis du har spørgsmål til det mindste, så skriver du bare en kommentar – velbekomme…
2 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte julemenu
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte menu til Mortens Aften