Opskrift på brune kartofler der aldrig fejler - perfekt til Mortens Aften og jul...
Brune Kartofler Julemad

Opskrift på brune kartofler der aldrig fejler – perfekt til Mortens Aften og jul…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Brune kartofler er et kæmpe hit når det kommer til højtiderne som juleaften, påskefrokosten og Mortens Aften. Jeg er selv fan af de sødmefulde små sukkerbrune krabater, som jeg lystigt svinger rundt på panden, når det store festmåltid skal klaregøres. Men hvordan pokker laver du dem, så de ikke fejler, brænder på og bliver perfekte? Jeg har samlet nogle tips i en opskrift her, som gør, at du nemt kommer igennem denne lille udfordring.

Læs også “Opskrift på perfekt langtidsstegt and til Mortens Aften

Opskrift på brune kartofler der aldrig fejl – perfekt til Mortens Aften og jul…

Ret: Julemad
Køkken: dansk
Keyword: Brune kartofler, Julemad, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Her får du en nem opskrift til perfekt brune kartofler. Der er tips i opskriften, så du med garanti står med et flot resultat til Mortens Aften og jul.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 50 gram smør
  • sukker til det dækker panden
  • Tålmodighed

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne og pil dem efterfølgende. Det gøres nemmest når de er varme, skær en lille ridse i kartoflen og træk skrallen af til begge sider.
  2. Varm sukkeret langsomt op på en pande.
  3. Tilsæt smør og lad det hele samle sig.
  4. Tilsæt kartoflerne, sørg for de er tørre.
  5. Lad dem nu stege ved middelsvag varme i 15 min.
  6. Vend dem så lidt som muligt, men ofte nok til de ikke brænder på.
  7. Se tips i indlægget.

Opskrift på brun sovs – den til Mortens Aften og til jul!

Ikke det sjoveste arbejde, men det skal gøres…
Lad dem ligge og hygge sig tiden ud…

Tips til de brunet kartofler

  1. Skræl ikke kartoflen, men pil den, ellers kommer stivelsen frem og gør sukkerblandingen grumset.
  2. Sørg for at kartoflerne er pillet dagen før, eller i det mindste nogle timer før så de er kolde.
  3. Om kartoflerne er våde eller tørre gør ikke den store forskel.
  4. Undgå at rode for meget i dem, det ødelægger let karameliseringen, hav tålmodighed.
  5. Vend dem i luften, hvis du kan og tør vel at mærke 🙂
  6. Til sidst – glaskartofler er yt – de duer ikke fordi de indeholder for meget vand og salt!
Sukkerbrune kartofler…
Langtidsstegt and, hjemmelavet rødkål og brune kartofler…

Håber det lykkes for dig – hvis du har spørgsmål til det mindste, så skriver du bare en kommentar – velbekomme…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar