Gå til opskrift

Whisky Sour er en meget enkel og lækker cocktail, som de fleste kan være med på. Det er en cocktail, som hedder “Naked Sour” og er både sød, syrlig og aromatisk. Den er meget enkelt at lave og kræver faktisk blot, at du formår at smage den til eller følge denne opskrift til punkt og prikke – skål.

Hvor stammer Whisky Sour fra?

Whisky Sour udkom offcielt i 1862, hvor den blev nedskrevet af Jerry Thomas, som lavede den, som vi kender den i dag bestående af frisk citronsaft, sukkersirup, bitter og en whisky. Dog ved man, at den blev drukket lang tid før, da den var en del af det faste inventar når briterne var til søs.

Opskrift på Whisky Sour med Naked Malt
Whisky Sour med Naked Malt

Dengang var frisk og rent vand lidt vanskelig at sikre, så for at have noget at slukke tørsten med var det i spiritus og primært rom. For at forebygge sygdomme på de lange ture, så indtog de også saft fra lime og citron, som blev blandet i rommen og videre blev den udvandet en smule for, at skipperne ikke var alt for fulde på turen. Det var fortidens “Sour”, som så senere blev justeret med sukkersirup og æggehvide. Endelig blev den lavet på whisky, og så var den klassiske cocktail “Whisky Sour” født.

Opskrift på Whisky Sour med Naked Malt
Klassisk cocktail når det er bedst
Opskrift på Whisky Sour med Naked Malt

Opskrift på Whisky Sour med Naked Malt

Ret: Cocktail
Køkken: Amerikansk
Keyword: Naked Malt, Whisky, Whisky Sour
Samlet tid: 4 minutter
Antal: 1 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på den klassiske whisky sour og historien bag den skønne og enkle cocktail. Den laves her på Naked Malt, som er en skøn blended whisky.

Udskriv

Ingredienser

  • 5 cl Naked Malt
  • 2 cl friskpresset citron-/limesaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • 1,5 cl æggehvide
  • 3 dash bitter – kan være Angostura eller Fee Brothers
  • Masser af isterninger

Sådan gør du

  1. Find et whiskyglas og fyld det med isterninger.
  2. Bland alt sammen i en shaker uden isterninger

  3. Shake i 30 sekunder.

  4. Tilsæt så isterninger og shake yderligere 30 sekunder.
  5. Hæld forsigtigt op med en strainer.

  6. Drys evt. lidt ekstra bitter over.
Opskrift på Whisky Sour med Naked Malt
Skål på en god whisky sour

Findes der ikke andre “sours” end whisky sour?

Jo da, masser – faktisk så kan du selv udskifte hovedingrediensen, som her er whisky med fx rom – så får du en “Rum Sour” eller vodka – “Vodka Sour”, eller er du til agave og denne type spiritus, så kan du lave en “Tequila Sour” eller en “Mezcal Sour”. Én af mine andre favoritter er helt sikkert “Amaretto Sour”, hvor der kommer 5 cl. Amaretto samt 2 cl. Naked Malt i – så får du en lækker sødmefuld cocktail med smag af marcipan (kommer fra Amaretto, som er lavet på mandler).

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift