Artiklen indeholder reklamelink til KoRo – du får 5% rabat, hvis du bruger koden “Madogmonopolet”
Filodej er nok verdens bedste køb, hvis du vil imponere gæster og lave nogle lækre snacks. Dejen er utrolig nem at arbejde med, den koster ikke ret meget og med det rette fyld, så smager den utrolig godt. Jeg har lavet denne opskrift med en nem fetacreme og en lækker Prosciutto di Parma, som er den bedste parmaskinke, du kan få i et supermarked. God fornøjelse.
Denne snack er superhurtig at lave og kan både fungere som forret og også som en form for “late night snack” eller “skrub-af mad”, hvis du har flere serveringer. Det eneste lille minus er, at dejen hurtigt bliver blød, så når de er færdige i ovnen, så skal de spises indenfor kort tid. Jeg har forsøgt at gemme nogle og varme op dagen efter, og det bliver ikke helt så godt.


Nem snack: Opskrift på filodejsruller med parmaskinke og fetacreme
Filodej er nemt at arbejde med, det er super spørdt og så kan du fylde alverdens lækkerier i. Denne indeholder parmaskinke og fetacrem – syndigt!
Ingredienser
- 1 pakke frisk filodej
- 1 pakke Prosciutto di Parma
- 200 gram frisk feta køb det bedste du kan opdrive – gerne et stykke
- 1 spsk. creme fraiche 18%
- ½ tsk. røget paprika
- ½ tsk. stødt chili
- 3 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- Jomfruolivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
-
Smuldr fetaen sammen med krydderierne.
-
Riv hvidløg og tilsæt det med citronsaften.
-
Bland det sammen med paprika, chili og creme fraiche.
-
Smag til med salt og peber.
-
Del filodejen i 4 kvadratiske stykker.
-
Drej dejstykket så du har en spids, som vender ned mod dig.
-
Læg et passende stykke parmaskinke og en lille skefuld fetacreme på.
-
Fold nu spidserne som vender til venstre og højre for dig lidt ind, og pak den sammen som en rulle.
-
Der ligger en video, du kan se, det er noget nemmere 🙂
-
Pensl med lidt olie så de holder sammen.
-
Smør et ildfast fad med olie og læg dem deri, efterhånden som du er færdig.
-
Der burde være til ca. 10 ruller.
-
Tænd ovnen på varmluft 200 grader og bag dem i 25-30 min.



Der skal naturligvis også lidt dyppelse til, og det kan være en lækker romesco-sauce, som er en spansk sauce, der består af grillet rød peberfrugt – den passer helt perfekt til disse sprøde filodejsruller.