Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Det er ved at være højtid for fisk og ærligt, så er det noget jeg gør lidt for lidt i. Derfor har jeg lavet et samarbejde med en lokal fiske-pusher Kystfisken, som leverer omkring Aalborg, så er du derfra, så kunne det være noget for dig. Denne opskrift sætter jeg i øvrigt en uforskammet god dansk hvidvin til fra Stokkebye, så det bliver vel næsten ikke mere dansk gør det?

Find alt det lækreste fisk hos Kystfisken.

Jeg lavede denne i mit sommerhus på Odden, hvor jeg var en weekend i vinterferien med mine tøser. Den er faktisk utrolig nem at lave og så fik jeg mine tøser til at spise lidt frisk kuller, det i sig selv er jo det hele værd…

Opskrift på
Klar til sommermad?
Opskrift på "Fiskehotdogs" med tartarsauce

Opskrift på “Fiskehotdogs” med tartarsauce

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Fisk, Fiskehotdogs, Kuller, Sauce Tartare, Tartarsauce
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Lynsyltede rødløg

 • 1 stk. rødløg
 • 1 dl eddike
 • 1 tsk sukker
 • Salt og peber

SAUCE TARTARE

 • 1 spsk. hakket kapers
 • 1 spsk. hakket cornichoner
 • 1 spsk. hakket syltede agurker
 • 1 spsk. hakket løg
 • 1 spsk. hakket kørvel
 • 1 spsk. hakket persille
 • 2 store spsk. mayo
 • 2 store spsk. creme fraiche 18 %
 • Salt og friskkværnet peber

Fisk

 • 400 gram hvidfisk kuller, torsk, hvid sej
 • 1 stk. æg
 • ½ pose panko
 • 4 spsk. neutral olie
 • Salt og friskkværnet peber

Hotdog

 • 4 stk. pølsebrød efter eget valg – jeg brugte brioche
 • 1 bakke karse

Sådan gør du

Lynsyltet rødløg

 1. Snit rødløget på et mandolinjern
 2. Rør eddiken sammen med salt og sukker i et glas
 3. Tilsæt rødløg og peber
 4. Sæt det på køl til det skal bruges, det er klar efter 30 min.

SAUCE TARTARE

 1. Hvis du har en hurtighakker, så kører du lige det hele derpå.
 2. Bland det sammen med mayo og creme fraiche og smag til med salt og peber.
 3. Det må gerne komme på køl imens du gør resten færdig.

Fisk

 1. Skær fisken ud i fire dele, de skal gerne passe ned i brødet.
 2. Dyp den tør og giv den lidt salt og peber.
 3. Pisk ægget sammen og hæld den i en skål.
 4. Hæld panko i en skål.
 5. Vend nu fisken i panko, så æg og panko igen.
 6. Læg dem på et skære bræt.
 7. Vand en pande op med olie til den er godt varm.
 8. Steg nu fisken på begge sider i ca. 1 min på hver side.
 9. Så er den klar.

Hotdog

 1. Varm brødet i ovnen eller på en brødrister.
 2. Hvis du har købt brioche, så pas på det ikke brænder på.
 3. Put en spsk tartare sauce i bunden af brødet.
 4. Læg så fisken i.
 5. Put en spsk tartare sauce på toppen.
 6. Tilsæt rødløg og karse.
 7. Velbekomme.

Læs også: Opskrift på “Fish N Chips” – engelsk pubmad når det er bedst…

Find alt det lækreste fisk hos Kystfisken.

Hvad drikker man til “Fiskehotdogs”?

Nu hvor vi laver dansk tema med dansk fisk og dansk vin, så har jeg valgt “Frank” fra Stokkebye, som er en skøn økologisk vin på 100 % Solaris. Frank er familien Stokkebye labrador og den skønneste vin. Den har fået 70 % af sine levetid på ståltanke og de sidste 30 % på egetræsfade. Det giver en flot og frisk karakter, som er helt perfekt til den lidt fede opskrift jeg har lavet.

Opskrift på
“Frank” er familien Stokkebyes labrador og en særdeles skøn vin!

I næsen har den masser af syre – lime, citron men også Granny Smith æbler og et hint af nyslået græs. Efter lidt tid i glasset kan du ane fennikel, som nogle gange forekommer når vinen har meget citrus, den kan næsten slå over i “lakrids-agtige” noter, det er tilfældet her – utrolig lækkert!

Opskrift på
Så er der serveret…

Håber det giver inspiration til en alternativ hotdog…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...