Gå til opskrift

Denne opskrift er intet mindre end den perfekte sommeropskrift. Den tager vitterlig ikke mere end 10 min at lave – og det er altså ægte 10 min fra du åbner køleskabet, til retten er klar. De lækre hvide asparges spiller første violin her og sammen med en god cremet, saltet feta, lidt dild og en god olie – ja, så har du en fremragende snack, deleret, forret eller tilbehør. Håber du synes om opskriften – god fornøjelse.

Denne ret er god, hvis du får gæster og skal lave forret til mange. Du kan beregne to asparges pr. person, antaget at I også skal have en omgang grillmad eller lignende efterfølgende. De mætter ret meget, og er de store som dem i opskriften her, så skal folk nok blive mætte.

Opskrift på grillede hvide asparges med fetaost, dild og olivenolie
Grillede hvide asparges med fetaost, dild og olivenolie.
Opskrift på grillede hvide asparges med fetaost, dild og olivenolie

Opskrift på grillede hvide asparges med fetaost, dild og olivenolie

Ret: Forret
Køkken: dansk
Keyword: Asparges, Grill, Grillede grøntsager, Grillede hvide asparges, Grøntsager
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Denne opskrift på hvide grillede asparges er utrolig lækker og hurtig at lave. Der skal kun bruges tre ingredienser, og den tager 10 min at lave.

Udskriv

Ingredienser

 • 5 stk. hvide asparges
 • 2-3 spsk. smuldret ægte fetaost fx Puck
 • 1 spsk. dild
 • 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
 • 1 tsk. citronsaft
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Tænd din grill eller tænd for en grillpande.
 2. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller.
 3. Læg dem på et skærebræt og skræl fra hovedet og ned mod enden.

 4. Knæk enderne af.
 5. Læg dem i en bøtte, hvor du kan tilsætte olien.
 6. Grill dem nu på den varme grill eller pande i 3-4 min i alt mens du vender dem løbende.

 7. Læg dem på et fad eller en tallerken og fordel fetaen over.
 8. Pluk dilden og fordel den over.
 9. Slut af med lidt ekstra jomfruolivenolie, citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.

Hvis du vil have mere inspiration til opskrifter på grillede hvide asparges, så er der fx opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder eller opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler på bloggen. Er du mere til de grønne, så er det også inspiration at hente – se mere her.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift