Gå til opskrift

Når de hvide asparges popper frem hos grønthandleren og supermarkeder, betyder det altid sommermad for mig. De små lækre fætre kan laves både på grill, på panden og som her, hvor de koges. Lige meget hvordan du gør, er tilberedningen af dem det vigtigste. I denne opskrift giver min skønne veninde Camilla, som har profilen “Madmomster” et rigtig godt bud, til en lækker sommerret – hvidvinsdampede hvide asparges med citrus og dild-hollandaise, det er den perfekte sommerret.

Tak for muligheden. Dette er én af mine absolutte favoritter i hjemmet. Det er en ret, som er hurtig at lave, og medmindre hollandaisesaucen skiller, så er der mad efter 15 min. Du kan lave en variation af saucen, hvor du opvarmer cremefraiche 38 % med æggeblommer og tilsætter citron, så får du en “snyde-hollandaise”, men det er ikke helt det samme. Til sidst smager du til med salt, friskkværnet peber og tilsætter dilden.

Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise
Sommermad comming up…

Læs også: Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline

Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise

Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise

Ret: Forret, Sauce, Sovs
Køkken: dansk
Keyword: Asparges, Hollandaise, Holldandaise sauce, Hvide asparges
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du den skønneste sommerret med hvidvinsdampede hvide asparges med citrus og dild- hollandaise. Retter tager kun 15 min at lave – god sommer.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 bundt hvide friske asparges
  • 1 bundt hakket dild
  • 3 stk. æggeblommer stuetempereret
  • 250 gram smør
  • Saften fra 1 citron
  • 1/2 dl hvidvin 1 spiseskefuld smør og lidt salt til dampning af de hvide asparges
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Friskhakket dild

Sådan gør du

  1. Skyl de hvide asparges og skær den nederste ende af. Skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden.

  2. Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og noget salt. Tilsæt de hvide asparges og lad småsimre på middel varme i et par min. Tag dem af og anret i en dyb tallerken.

  3. Klar smørret ved at smelte det i en gryde, så vallen (det hvide) falder til bunds i gryden.

  4. Vallen skal IKKE bruges i saucen. Hold det klarede smør lunt.
  5. Skil æggeblommer fra hviden.

  6. Kom æggeblommer og halvdelen af citronsaften i en gryde, som sættes over ved lav varme.

  7. Pisk æggeblommer og citronsaft ved den lave varme, indtil massen er lys og skummende.

  8. Det kræver kræfter og tålmodighed. Der skal piskes rigtig godt.

  9. Hæld dernæst meget lidt af den lune smør i den ene side af gryden, og imens pisker du æggemassen godt.

  10. Herefter tilføjes det smeltede smør lidt efter lidt, til du står med en en cremet og lækker hollandaise.

  11. Kom friskhakket dild og og ekstra citronsaft i og smag til

  12. Pas på at hollandaisesaucen ikke kommer over 70 grader (Så skiller den altså).

  13. Sker dette – Kan du komme 1 spiseskefuld isvand i.

  14. Hold hollandaisesaucen lun indtil servering, hvor du kommer den over de hvide asparges og server med lidt frisk dild på toppen.

Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise
Håber du synes om Madmomsters lækre opskrift – der er mere inspiration at finde på hendes profil…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift