Hvide asparges er i sæson fra ca. 1. maj til slut juni – nogle mener, det er præcis til Sankt Hans, dog kan sæsonen sagtens strække sig lidt længere. Hvide asparges er en lækker delikatesse, som ikke behøver ret meget tilbehør, før du har en fremragende forret eller tilbehør til en middag. I denne bruges der kun fire ingredienser, og det smager skønt – håber du synes om opskriften.

Gå til opskrift

Hvide asparges kan tilberedes, hvor du koger eller griller dem – det er i hvert fald de metoder, jeg holder mest af. Hvis du koger dem, så er et godt tip, at du samler dem i et bundt og lader dem stå op i en høj gryde, så de små delikate hoveder blot bliver dampet. Kogetiden for hvide asparges er fire til fem minutter.

Hvis du vil have mere inspiration fra opskrifter med hvide asparges, så er der bl.a. opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler eller opskrift på grillede hvide asparges med fetaost og dild.

Opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder
Hurtig sommermad på 10 min.
Opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder

Opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder

Ret: Forret
Køkken: dansk
Keyword: Grill, Grillede grøntsager, Grillede hvide asparges, Grillmad, Grøntsager, Hvide asparges
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Nem og lynhurtig opskrift på grillede hvide asparges med grøn pesto og langtidsbagte hasselnødder samt guide til at skrælle de hvide asparges.

Udskriv

Ingredienser

Langtidsbagte hasselnødder

 • 2 spsk. langtidsbagte hasselnødder men lav 100 gram så du har til en anden gang

Grillede hvide asparges

 • 5 stk. hvide asparges
 • 3 tsk. grøn pesto enten hjemmelavet eller den bedste du kan opdrive
 • 1 spsk. hakket persille
 • 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Langtidsbagte hasselnødder

 1. Tænd ovnen på 120 grader – almindelig ovn.
 2. Bag hasselnødderne i 2 timer.

Grillede hvide asparges

 1. Tænd din grill eller tænd for en grillpande.
 2. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller.
 3. Læg dem på et skærebræt og skræl fra hovedet og ned mod enden.

 4. Knæk enderne af.
 5. Læg dem i en bøtte, hvor du kan tilsætte olien.
 6. Grill dem nu på den varme grill eller pande i 3-4 min i alt mens du vender dem løbende.

 7. Læg dem på et fad eller en tallerken og fordel pestoen over.

 8. Hak hasselnødderne groft og persillen fint.
 9. Fordel det over.
 10. Slut af med lidt ekstra jomfruolivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
Opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder

Sådan skræller du hvide asparges

De hvide asparges skal i modsætning til de grønne skrælles, da deres ydre er temmelig trævlet og næste “træagtigt”. Det nemmeste er, at du bruger en “tyndskræller”, som du kan købe i de fleste større supermarkeder. Læg aspargesen ned og skræl fra hovedet og ned mod enden. Det er blot det yderste lag, som skal fjernes hele vejen rundt. Knæk herefter bunden af – en asparges “bestemmer” selv, hvor den vil knækkes, så du knækker bare. Nogle knækker næsten på midten, hvor andre knækker længere nede mod enden. Selv om det kan være fristende at skære dem over så knæk hellere, ellers risikerer du, at et stykke af den er uspiseligt.

God fornøjelse – husk at nyde sæsonen imens den står på.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift