Hvide asparges er i sæson fra ca. 1. maj til slut juni – nogle mener, det er præcis til Sankt Hans, dog kan sæsonen sagtens strække sig lidt længere. Hvide asparges er en lækker delikatesse, som ikke behøver ret meget tilbehør, før du har en fremragende forret eller tilbehør til en middag. I denne bruges der kun fire ingredienser, og det smager skønt – håber du synes om opskriften.
Hvide asparges kan tilberedes, hvor du koger eller griller dem – det er i hvert fald de metoder, jeg holder mest af. Hvis du koger dem, så er et godt tip, at du samler dem i et bundt og lader dem stå op i en høj gryde, så de små delikate hoveder blot bliver dampet. Kogetiden for hvide asparges er fire til fem minutter.
Hvis du vil have mere inspiration fra opskrifter med hvide asparges, så er der bl.a. opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler eller opskrift på grillede hvide asparges med fetaost og dild.
Opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder
Nem og lynhurtig opskrift på grillede hvide asparges med grøn pesto og langtidsbagte hasselnødder samt guide til at skrælle de hvide asparges.
Ingredienser
Langtidsbagte hasselnødder
- 2 spsk. langtidsbagte hasselnødder men lav 100 gram så du har til en anden gang
Grillede hvide asparges
- 5 stk. hvide asparges
- 3 tsk. grøn pesto enten hjemmelavet eller den bedste du kan opdrive
- 1 spsk. hakket persille
- 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Langtidsbagte hasselnødder
-
Tænd ovnen på 120 grader – almindelig ovn.
-
Bag hasselnødderne i 2 timer.
Grillede hvide asparges
-
Tænd din grill eller tænd for en grillpande.
-
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller.
-
Læg dem på et skærebræt og skræl fra hovedet og ned mod enden.
-
Knæk enderne af.
-
Læg dem i en bøtte, hvor du kan tilsætte olien.
-
Grill dem nu på den varme grill eller pande i 3-4 min i alt mens du vender dem løbende.
-
Læg dem på et fad eller en tallerken og fordel pestoen over.
-
Hak hasselnødderne groft og persillen fint.
-
Fordel det over.
-
Slut af med lidt ekstra jomfruolivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
Sådan skræller du hvide asparges
De hvide asparges skal i modsætning til de grønne skrælles, da deres ydre er temmelig trævlet og næste “træagtigt”. Det nemmeste er, at du bruger en “tyndskræller”, som du kan købe i de fleste større supermarkeder. Læg aspargesen ned og skræl fra hovedet og ned mod enden. Det er blot det yderste lag, som skal fjernes hele vejen rundt. Knæk herefter bunden af – en asparges “bestemmer” selv, hvor den vil knækkes, så du knækker bare. Nogle knækker næsten på midten, hvor andre knækker længere nede mod enden. Selv om det kan være fristende at skære dem over så knæk hellere, ellers risikerer du, at et stykke af den er uspiseligt.
God fornøjelse – husk at nyde sæsonen imens den står på.