De hvide lækre sprøde asparges er i sæson fra starten af maj og frem til Sankt Hans. De er hvide, fordi de ikke får lys, men holdes under jorden, og i takt med de vokser og søger efter lys, så lægges der jord omkring dem. I denne opskrift laver jeg dem meget enkelt kun med tre hovedingredienser og så en god jomfruolivenolie samt salt og peber. Opskriften tager 10 min at lave – god fornøjelse.

Gå til opskrift

Jeg elsker retter som denne, som er nem, enkel, hurtig og lækker. Hvis du gerne vil imponere dine gæster lidt, så foeslår jeg, at du laver denne eller én af de andre hurtige opskrifter på grillede hvide asparges, som fx “opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder” eller “opskrift på grillede hvide asparges med fetaost og dild”.

Opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler
Skønneste sommerret, som er klar på 10 min.
Opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler

Opskrift på grillede hvide asparges med parmesan, karse og langtidsbagte mandler

Ret: Forret
Køkken: dansk
Keyword: Asparges, Grill, Grillede grøntsager, Grillede hvide asparges, Grøntsager, Hvide asparges
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Denne opskrift på grillede hvide asparges med parmesan og karse tager ikke mere end 10 min. at lave og er perfekt som en forret til sommer.

Udskriv

Ingredienser

Langtidsbagte mandler

  • 2 spsk. langtidsbagte mandler men lav 100 gram så du har til en anden gang

Grillede hvide asparges

  • 5 stk. hvide asparges
  • 2-3 spsk. høvlet parmesan
  • 1 spsk. karse
  • 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 stk. purløgsblomst kan undlades

Sådan gør du

Langtidsbagte mandler

  1. Tænd ovnen på 120 grader – almindelig ovn.
  2. Bag mandlerne i 2 timer.

Grillede hvide asparges

  1. Tænd din grill eller tænd for en grillpande.
  2. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller.
  3. Læg dem på et skærebræt og skræl fra hovedet og ned mod enden.

  4. Knæk enderne af.
  5. Læg dem i en bøtte, hvor du kan tilsætte olien.
  6. Grill dem nu på den varme grill eller pande i 3-4 min i alt mens du vender dem løbende.

  7. Læg dem på et fad eller en tallerken og fordel pestoen over.
  8. Hak mandlerne groft og klip godt med karse.

  9. Fordel det over de hvide asparges.
  10. Hvis du har purløgsblomster, så fordeler du dem over.

  11. Slut af med lidt ekstra jomfruolivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.

Du kan se i indlægget “opskrift på grillede hvide asparges med pesto og langtidsbagte hasselnødder”, hvordan du skræller de hvide asparges på den nemmeste måde. Jeg håber opskriften giver inspiration til en hurtig og lækker sommerret. Hvis du gerne vil have noget til, så kan du med fordel lave fisk på grillen eller kylling – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift