Asparges Fisk Forret Laks

Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Denne opskrift er fra min skønne veninde Camilla, som har profilen “Madmomster” på Instagram. Hun laver det skønneste mad og står også bag denne opskrift. Den er hurtig og nem at lave og helt perfekt, hvis du gerne vil imponere dine gæster med en skøn forret. De hvide asparges gør sig virkelig godt, men du kan også udskifte dem med grønne asparges eller nye kartofler – håber du synes om den…

Tak for introen, det er helt korrekt – opskriften er skøn og nem at variere. Tricket er den lækre laks fra Fanø, som naturligvis “laver sig selv”, resten er den cremede sauce mousseline, som rent teknisk er nemmere at lave end fx en Hollandaisesauce. Den skiller nemlig ikke så nemt, da fløden samler den.

Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline
Fanø-laks med hvide asparges…
Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline

Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer

Denne opskrift på laks fra Fanø med en cremet sauce mousseline og grillede asparges er helt perfekt til en skøn sommerret, retten er til to personer.

Udskriv

Ingredienser

Fanø-laks og asparges

  • 1 bundt hvide asparges
  • 10 skiver Fanø-laks af gourmetstykket
  • Ærteskud og spirer
  • Salt og friskkværnet peber

Sauce mousseline

  • 3 stk. æggeblommer
  • 200 gram smør
  • ½ dl. hvidvin
  • Saften fra ca. ½ citron
  • 1/2 dl fløde 38 %
  • Lidt ekstra hvidvin, 1 spiseskefuld smør og lidt salt til dampning af de hvide asparges

Sådan gør du

Fanø-laks og asparges

  1. Skyl de hvide asparges og skær den nederste ende af. Skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden

  2. Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og noget salt. Tilsæt de hvide asparges og lad småsimre på middel varme i et par min. Tag dem af og gril dem herefter et min. på en pande med lidt smør.

  3. Skær lakseskiverne ud i mindre skiver. Anret på tallerkener sammen med de hvide asparges

Sauce mousseline

  1. Smelt dit smør i en gryde ved lav varme. Vallen (det hvide fra smørret) flyder til bunds, og det skal du ikke bruge. Det klarede smør flyder ovenpå – det hældes på en lille kande eller i et glas.

  2. Varm hvidvinen op i en ren gryde.
  3. Tag herefter gryden af varmen – tilsæt æggeblommerne og pisk det hele godt sammen med et piskeris.

  4. Sæt gryden tilbage på middel varme. Her er det vigtigt, du pisker uden ophold, indtil massen får en cremet konsistens som en lækker mousse.

  5. Så tilsætter du det smeltede smør lidt ad gangen i en tynd stråle. Her er det stadig vigtigt, du pisker uafbrudt. Pas på med for høj varme.

  6. Når du har en lækker mousse, pisker du fløden i moussen sammen med friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber.

  7. Fordel den lækre sauce mousseline over den anrettede Fanø-laks og de hvide asparges. Pynt med lidt grønt og så er du klar til servering med det samme.

Læs også: Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise

Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline
Processed with MOLDIV

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift