Noget af det nemmeste at lave er en tærte fyldt med grøntsager. Lige nu er asparges helt genialt at bruge. Det er lækkert, sprødt og fyldt med vitaminer. Sæsonen for asparges er fra starten af maj og til i slutningen af juni eller til Skt. Hans om man vil. Her topper de grønne og hvide asparges. Du kan naturligvis få dem fra andre lande, men det er nu mest lækkert med de lokale danske asarges. Her får du opskriften på en utrolig nem grov tærtebund med asparges og spinat, som er perfekt til frokostbordet eller middagsbordet.
Du kan sagtens bruge denne opskrift året rundt, men du skal nok erstattet grøntsagerne så de passer til årstiden. Du kan fx lave dem med broccoli, rødløg og tomat, hytteost og bønner eller bacon og bønner, som både kan være friske og frosne. Et hit kan også være friske ærte. Når vi nærmer os efteråret så kan kål også bruges – mulighederne er mange!

Aspargestærte: Opskrift på grov tærte med asparges og fetaost
Her får du en utrolig nem og lækker opskrift på en grov tærte med asparges og fetaost, som er et perfekt supplement til frokostbordet hele året rundt!
Ingredienser
Grov tærtebund
- 100 gram fuldkornshvedemel
- 200 gram hvedemel
- 1,5 dl skyr
- 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
- ½ tsk salt
Tærtefyld
- 1 bundt asparges
- 300 gram spinat
- 150 gram feta ost
- 4 sammen piskede æg
- Salt og peber
Sådan gør du
Grov tærtebund
-
Tænd din ovn på 200 grader (almindelig). Dejen passer til et fad på 30 cm.
-
Bland det hele grundigt sammen. Enten på et pinligt rent køkkenbord eller i en skål.
-
Dejen bliver lidt klistret, hvilket er okay.
-
Rul dejen ud så rund som mulig.
-
Hvis du bruger et almindeligt tærte fad skal du smøre det grundigt.
-
Læg nu dejen ned og pres den grundigt ud i hjørnerne. Skær den evt. overskydende dej af.
-
Prik nu 10 gange med en gaffel i bunden.
-
Bag den nu i 10 min.
Tærtefyld
-
Knæk dine asparges og skyl spinaten grundigt, tør den efterfølgende i et rent viskestykke eller slyng det.
-
Det duer ikke med for meget vand i tærten.
-
Piske æggene sammen med salt.
-
Start med lidt æg, så spinat og asparges (gem hovederne til toppen).
-
Smuldr så feta over og tilsæt det sidste æg.
-
Slut af med aspargeshovederne og giv det en omgang friskkværnet peber.
-
Den skal bage yderligere 15 min.


Håber det har givet inspiration til en lækker spise med årstiden grønt…
1 Comment
Pingback: Påskefrokost 2022 | Lækre retter til den ultimative menu