Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Vi er i en lige uge og jeg har en lækker ret til jer. Det er en bardomsklassiker, hvor min Far gik til fiskemanden efter fiskefars og lavede de lækreste hjemmelavede fiskefrikadeller. Jeg har fundet ud af, hvordan du får fiskefarsen fra et supermarked til at smage himmelsk – så reelt er det et ”foodhack” til jer – hvis du har børn, vil du elske det, for det tager kun 15 min at lave!

Find alt det bedste i fisk hos Kystfisken.

Jeg vil godt erkende, at jeg var lidt uforskammet som barn, eller i hvert fald satte jeg slet ikke nok pris på den indsats mine forældre ydede i køkkenet. Tænk at ens far gå til fiskeforhandleren og køber friskhakket fiskefars på torsk eller laks og laver hjemmestegte frikadeller? Det er da luksus. Dengang kunne jeg ikke helt se det – men det kan jeg heldigvis i dag.

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller
Lynhurtige fiskefrikadeller…
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller

Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Fiskefrikadeller
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 person

Her får du en nem opskrift på fiskefrikadeller, som er perfekt til en travl hverdag. Der er tips til, hvor hvordan du laver en fiskefars super lækker!

Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke med fiskefars på ca. 400 gram
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie til stegning

Sådan gør du

  1. Rør farsen godt sammen så den ”løsner sig” selv. Den er nemlig meget tung.
  2. Varm en pande op med smør og olie, lad det bruse af.
  3. Form dellerne med en ske og lad dem stege i 10-12 minutter på hver side ved lave varme.
  4. Server fx med en lækker persille sovs til. Hvis du ikke orker det, så er der link til hjemmelavet remoulade i opskriften.

Jeg er lige som ca. 50 % af Danmarks befolkning – skilt og tilmed lykkelig skilt. Nogle gange er det faktisk for det bedre. I de lige uger som denne er jeg ”alene-far” og har Sophia, Noa og Smilla at tage mig af. Jeg elsker det, og vi har et skønt sammenhold, men det kræver, at jeg står tidligt op og er foran på ”løbebåndet” konstant. Èt af de område, som jeg kan have svært ved, at nå er faktisk madlavningen. Nu undrer du dig nok, men ofte er jeg først i gang med maden 17.30 grundet fritidsaktiviteter som spring og håndbold og det kan være stressende. Derfor er opskrifter som denne faktisk utrolig god.

Find alt det bedste i fisk hos Kystfisken.

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller og persille sovs…

Du kan tilføje ekstra i ovenstående opskrift. Det kan fx være 100 gram varmrøget laks. 1 spsk hakket kapers og løg samt friske krydderurter – fx persille. Det giver en ufattelig lækker fiskefrikadeller, mine tøser er dog ikke helt pjattede med det, så jeg holder mig til opskriften.

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller
Verdens bedste sovs…

Et bud på en sovs, kan være persillesovs, den skal du nok få i en anden opskrift. Hvis du er mere til remoulade, så kan du også bruge min opskrift på en lynhurtig remoulade med lidt snyd.

Håber det har givet inspiration!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift