“Julen er opbyggelig, afslappende og hyggelig. Jul er simpelthen et megahit”. Håber du kender citatet? Jeg elsker det og selv om, at denne opskrift også er ment til Mortens Aften rimer den på jul. Dette er nok hvad jeg vil kalde gammeldags rødkål, som fungerer til både flæskesteg, medister, frikadeller og meget mere – Håber du synes om den…
Læs også “Opskrift på perfekt langtidsstegt and til Mortens Aften“
Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul…
Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål som passer perfekt til Mortens Aften og til juleaften – velbekom!
Ingredienser
- ½ økologisk rødkål
- 2 dl økologisk solbærsaft
- 1 stk. tørret kanelstang
- 1 stk. stjerne anis
- 2-3 stk. tørrede appelsiner eller friske
- 10 stk. peber korn
- 5 stk. neliker
- 5 stk. kardemomme frø
- 5 stk. laurbær
- 3 spsk andefedt
Sådan gør du
-
Skær rødkålen fint ud.
-
Find en stor gryde og smelt andefedtet.
-
Tilsæt hele molevitten og lade simre under låg i 45 min.
-
Hvis der er for meget vædde så lader du det koge uden låg til det er reduceret.
-
Find en glas som du skolder eller vasker med vodka.
-
Lad det tørre og hæld det på. Hvis du er omhyggelig med hygiejnen holder det nogle uger i køleskabet.
2 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte julemenu
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte menu til Mortens Aften