Gå til opskrift

“Julen er opbyggelig, afslappende og hyggelig. Jul er simpelthen et megahit”. Håber du kender citatet? Jeg elsker det og selv om, at denne opskrift også er ment til Mortens Aften rimer den på jul. Dette er nok hvad jeg vil kalde gammeldags rødkål, som fungerer til både flæskesteg, medister, frikadeller og meget mere – Håber du synes om den…

Læs også “Opskrift på perfekt langtidsstegt and til Mortens Aften

Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul...

Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul…

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Keyword: Hjemmelavet rødkål, Julemad, Rødkål
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål som passer perfekt til Mortens Aften og til juleaften – velbekom!

Udskriv

Ingredienser

  • ½ økologisk rødkål
  • 2 dl økologisk solbærsaft
  • 1 stk. tørret kanelstang
  • 1 stk. stjerne anis
  • 2-3 stk. tørrede appelsiner eller friske
  • 10 stk. peber korn
  • 5 stk. neliker
  • 5 stk. kardemomme frø
  • 5 stk. laurbær
  • 3 spsk andefedt

Sådan gør du

  1. Skær rødkålen fint ud.
  2. Find en stor gryde og smelt andefedtet.
  3. Tilsæt hele molevitten og lade simre under låg i 45 min.
  4. Hvis der er for meget vædde så lader du det koge uden låg til det er reduceret.
  5. Find en glas som du skolder eller vasker med vodka.
  6. Lad det tørre og hæld det på. Hvis du er omhyggelig med hygiejnen holder det nogle uger i køleskabet.
Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul...
Klar til at lave rødkål…
Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul...
Det er ikke nødvendigt med tørrede appelsiner, jeg havde dem blot tilgode…
Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul...
Økologisk rødkål…
Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul...
Klassisk rødkål…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift