Cheesecake er kage, som deler vandene, for nogle er det lidt for voldsomt, for andre som fx mig, så er det det bedste, der findes. Én af de populære er helt sikkert Oreo cheesecake eller naturligvis en New York Cheese Cake, men de kan laves i mange flere udgaver som fx denne Kinder Cheesecake, som min datter Sophia har lavet efter lidt inspiration fra TikTok.
Det gode ved denne cheesecake er, at den næsten ikke kan fejle. Den skal ikke hæve, den skal ikke bage, og hvis bare du respekterer den tid, den skal have på køl, så kommer du sikkert i hus. Tiden er inklusiv den tid, som kagen skal have på køl. Det er vigtigt, at chokoladen, som smeltes, får lov til at køle af, så den ikke er for varm, når den hældes over kagen. Ellers er det bare at give den gas – god fornøjelse.
Til denne cheesecake kan du med fordel bruge en foodprocessor. Læs min test af KitchenAids foodprocessor her.
Kinder Cheesecake perfekt til fødselsdagsfest
Opskrift på den perfekte cheesecake med Kinder Chokolade, som er perfekt til enten en børnefødselsdag eller til en lækker kage til weekenden.
Ingredienser
Bund
- 350 gram digestive-kiks
- 180 gram smør
Cheese Cake Creme
- 500 ml. fløde
- 500 ml. flødeost
- 120 gram flormelis
- 400 gram Kinder chokolade gem 2 stk. til pynt
Pynt
- 100 ml. fløde
- 2 stk. Kinder chokolade
Sådan gør du
Bund
-
Knus kiksene i en blender eller foodprocessor.
-
Smelt smørret i mikrobølgeovnen.
-
Bland det hele godt sammen og mas det ned i en springform.
Cheese Cake Creme
-
Pisk flødeskummet.
-
I en ny skål piskes flødeost og flormelis.
-
Smelt 200 gram Kinder chokolade i 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
-
Lad det køle af i 15 min.
-
Tilsæt nu massen sammen med flødeosten og flormelis.
-
Vend det godt sammen.
-
Tilsæt nu fløden og vend det sammen.
-
Hæld det hele i springformen og glat det ud.
-
Sæt den på køl natten over.
-
Smelt 200 gram Kinder chokolade sammen med 100 ml. fløde i 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
-
Sæt det på køl i 20 min.
-
Tag kagen ud af springformen.
-
Stil den på en rist over køkkenvasken.
-
Hæld nu massen af Kinder chokolade og fløde over.
-
Stil kagen på køl med det samme og lad det sætte sig i ca. 30 min.
Pynt
-
Pisk flødeskummet og hæld den på en sprøjtepose.
-
Sprøjt nu flødeskum ud langs kanten hele vejen rundt.
-
Knæk chokoladen i mindre stykker.
-
Anret stykkerne oveni flødeskummet.
Kagen bliver lidt heavy, men den er vildt lækker – hvis jeg skulle sammenligne “cremen” med noget, så minder den lidt om en flødeskumskage dog med noget mere dybde – ret imponerende hvad en håndfuld Kinder chokolade kan gøre.
Håber du synes om opskriften.
7 Comments
Hvor stor form har du brugt?
Hej Pernille – en på 20 cm i diameter ☺️
Hej. Jeg er lidt forvirret over mængderne af fløde i opskriften. 😊 De 100 ml, der skal smeltes med Kinder chokoladen og hældes over kagen. Kommer de fra de 500 ml.? Eller er det de 100 ml fra pynt? Eller mangler der 100 ml i ingredienslisten? 😊
Bh Kitt
Hej Kitt,
Der er 600 ml. i alt, så du skal bruge 500 ml. i første dele og så 100 ml. til pynt – giver det mening? 🙂
Ja og nej
For der er to gange, der står pisk flødeskummet – og en gang der står smelt 100 ml. Det giver tre gange og der er kun listet to gange op i ingredienslisten.
Det står i cheesecake creme nummer 1 og 10 og i pynt nummer 1. Så hvis jeg bruger 100 ml til at smelte i punkt 10 – skal jeg så kun bruge 400 ml til at piske til cheesecake cremen?
Bh Kitt
Hvor lang tid kan den holde i køleskabet? 🙂
Et par dage – men den er naturligvis bedst første dag 🫶