Pecan Pie er den skønneste tærte, som er sprød, sød og blød på samme tid – sikke rim, hvad? I USA er den utroligt populær og laves ofte til Thanksgiving, men kan selvfølgeligogså laves på alle andre tider af året. Hvis du gerne vil have lidt mere dybde og smag i den, så kan der med fordel tilføjes bourbon, og så skifter den navn til “Bourbon Pecan Pie”. Jeg holder meget af bourbon og whisky for den sags skyld, så det at kunne kombinere de to ting er for mig helt perfekt – håber du synes om opskriften.
Denne artikel indeholder reklamelinks
Hvis du nu ikke har bourbon eller ikke har lyst til at tilføje alkohol til denne tærte, så underlader du naturligvis bare. Et alternativ til bourbon kan være whisky eller rom – dog skal du lige sikre dig, at din whisky ikke er røget, det duer nemlig ikke – så bliver det i hvert fald “Smokey Peacan Pie”.
Opskrift på Bourbon Pecan Pie
Opskrift på pecan pie eller pecantærte, som er en skøn tærte bagt på en sprød mørdej fyldt med lækre pekannødder – serveret med vaniljeis.
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram koldt smør
- 250 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 1 stk. æg
- 1 nip salt
Fyldet
- 3 stk. æg
- 2 dl brun farin
- 1 dl. mørk sirup
- 6 cl. bourbon og 2 cl. til dig selv 👍
- 3 dl. pecannødder
- 1 nip salt
Sådan gør du
Mørdej
-
Læg smørret i fryseren i 10 min.
-
Bland mel, salt og sukker sammen i en skål.
-
Riv smørret på et rivejern ned i blandingen.
-
Pisk ægget sammen.
-
Vend massen ud på et rent køkkenbord.
-
Saml nu dejen så hurtigt du kan, hvor du indarbejder ægget i massen.
-
Den skal ikke æltes, bare samles.
-
Rul den sammen den en kugle.
-
Film den og læg den på køl en times tid.
-
Imens laver du fyldet.
-
Når fyldet er klar, så ruller du dejen ud og lægger den i en smurt springform.
-
Varm ovnen på til 200 grader (almindelig varme) og bag den i 10 min.
-
Fordel nødderne over den forbagte bund, hæld fyldet over og bag den videre ved 160 grader i 35 min.
-
Når fyldet har sat sig efter de 35 min. er den færdig – ellers giver du den 5 min mere.
Fyldet
-
Smelt smørret i mikrobølgeovnen i 20 sekunder.
-
Pisk det sammen med resten af ingredienserne undtagen nødderne.
-
Hak nødderne groft.
-
Nødder og fyld skal derefter fordeles på den forbagte tærtebund.
Jeg har brugt en måske lidt for god bourbon til tærten, nemlig Makers Mark 46, som er en “Straight Bourbon”, hvilket betyder, at den har fået lidt mere kærlighed end den almindelige bourbon. Den er lagret mindst to år, og der er ikke tilsat hverken farve eller smag. Den kan sagtens drikkes rent og har masser af sødme i næsen samt noter af toffee, sirup og varme krydderier som nelliker og kardemomme. I munden er den helt cremet og har smag af sirup, muskat og kandiserede æbler.
Server evt. en god klat vaniljeis og evt. et glas bourbon til – det er altså opskriften på den perfekte hyggeaften – god fornøjelse!