Halloween Tema: Sophias uhyggelig Mazarinkage uden marcipan
Dessert Halloween

Halloween Tema: Sophias uhyggelig Mazarinkage uden marcipan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Det er næsten Halloween og i denne weekend er der rigtig mange, som laver masser af uhygge med oppyntning af hjemmet med græskar, zombier, skeletter og andet som minder os om uhygge. Selv er jeg typen, som går all-in på udklædning, pynt og gerne også en tur rundt i byen for at “rasle”. Denne kage passer perfekt til 31/10, hvor Halloween falder. Sophia har bagt den ud fra en mazzerinbund og givet den en lækker smørcreme, som hun har givet godt med grøn frugtfarve, håber du synes om opskriften…

Denne opskrift er utrolig enkelt og én jeg ofte bruger. Fakrisk er det min Mor, som jeg har den fra. Hun er lære i bl.a. hjemkundskab og har utrolig godt styr på at bage og lave mad. Jeg laver en mazerinbund, som er grunden til, at kagen bliver så god. Hvis du vil lave den med marcipan er det endnu nemmere, så skal du nemlig bruge langt færre ingredienser. Jeg har lagt begge ind i artiklen her.

Halloween Tema: Sophias uhyggelig Mazarinkage uden marcipan

Ret: Dessert, Kage
Keyword: Halloween, Halloween Kage, Mazarinkage, Mazarinkage med marcipan, Mazarinkage uden marcipan
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 39 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 8 personer

Her får du både opskrift på nem mazarinkage med og uden marcipan i "Halloween" tema. Videre er der opskrift på en lækker smørcreme, som du kan tilsætte farve.

Udskriv

Ingredienser

Mazarinkage med marcipan

  • 200 gram marcipan
  • 200 gram sukker
  • 200 gram smør + lidt ekstra til at smørre formen.
  • 3 stk. æg
  • 50 gram mel

Mazarinkage uden marcipan

  • 200 g smør + lidt ekstra til at smørre formen.
  • 225 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk mandelessens
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

“Giftfarvet smørcreme”

  • 150 gram smør.
  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk grøn frugtfarve.

Sådan gør du

Mazarinkage med marcipan

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Tag smørret ud af køleskabet.
  3. Pisk smør og sukker luftigt.
  4. Mærk efter med fingrene, hvis du kan mærke sukkerkornene, så skal du blive ved med at piske.
  5. Tilsæt nu marcipan som du smuldrer der i.
  6. Tilsæt sæt nu æggene.
  7. Tilsæt melet som du sigter deri.
  8. Smør en passende form grundigt og bag den i 40 min.

Mazarinkage uden marcipan

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Tag smørret ud af køleskabet.
  3. Pisk smør og sukker luftigt.
  4. Mærk efter med fingrene, hvis du kan mærke sukkerkornene, så skal du blive ved med at piske.
  5. Tilsæt nu essense sammen med æggene.
  6. Tilsæt melet og bagepulver som du sigter deri.
  7. Smør en passende form grundigt og bag den i 40 min.

“Giftfarvet smørcreme”

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker grundigt sammen til det er glat.
  2. Tilsæt grøn frugtfarve, til den opnår den farve du ønsker.
  3. Smør det udover kagen.
Kagen kan også laves “giftig” indeni ved at tilføje frugtfarve…
Spred smørcremen udover kagen og sæt den på køl indtil servering…
Engangssprøjter kan købes på apotektet og fyldes med vand og frugtfarve…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift