Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Jeg elsker donuts mindst lige så højt som Homer Simpson gør! Faktisk er det lidt svært, at der ligger en “Dunkin Donuts” på Hovedbanen, når jeg nu rejser så meget og ofte liiiiige dropper forbi. Jeg har lavet en lynhurtig opskrift efter min datter har lavet dem adskillige gange. Der er både opskrift, hvis du tilfældigvis har en “mini-donut-maker” eller hvis du vil lave dem, hvor du friterer dem – håber du synes om den!

Min ældste datter Sophia er nok det største madøre jeg kender – hendes første ord var “mad og siden da, har hun gået meget op i det. Navnlig at bage og lave desserter er hun tosset med. Vi supplerer hinanden ret, da jeg er noget bedre i det salte køkken. Til hendes fødselsdag fik hun en “Mini-Donut-Maker“, som bliver brugt ret flittigt. Det gode ved den er, at den lave dem uden fritering, så du sparer faktisk lidt kalorier og slipper for den brændvarme olie.

Mini-Donut-Maker kan købes her.

Mini-dounuts - Den nemmeste opskrift der findes!
Så er der serveret…
Mini-dounuts - Den nemmeste opskrift der findes!

Mini-donuts – Den nemmeste opskrift der findes!

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Donuts, Mini-donuts
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 16 stk
Forfatter: Familiefaren

Her får du en utrolig nem opskrift på "mini-donuts". Der er opskrift til en "donut-maker" og til at fritere dem. Opskriften giver ca. 16 donuts – velbekomme!

Udskriv

Ingredienser

Dej

 • 100 gram Sukker
 • 2 stk. Æg
 • 100 gram Smeltet smør
 • 150 gram Hvedemel
 • 2 tsk Bagepulver
 • 1 tsk vanilje sukker
 • 1 dl Mælk
 • ½ liter neutral olie til stegning

Pynt

 • Glassur
 • 200 g Flormelis
 • 2 spsk. koldt vand
 • Snickers
 • Mars
 • Dumle
 • Oreos
 • Vingummi

Sådan gør du

Dej

 1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
 2. Pisk mælk og æg sammen.
 3. Tilsæt smeltet smør (sørg for det ikke er brandvarmt!)
 4. Fyld det på en sprøjtepose.
 5. Hvis du har en mini-donut maker, så tænder du den og sprøjter dem ud deri.
 6. Hvis ikke, så varmer du olien om til ca. 160 grader, brug en tændstik, når de syder er olien klar.
 7. Kog dem i den varme olie i ca. 30 sekunder.
 8. Læg dem på papir og lade dem køle af.

Pynt

 1. Pisk flormelis og vand sammen så det tykner.
 2. Skær chokoladen i mindre stykker.

 3. Vend de færdige donuts i glasuren og pynt dem.
 4. Tænker ikke “less is more” her – nærmere omvendt 🙂
Mini-dounuts - Den nemmeste opskrift der findes!
“Heaven” for mine tøser…
Mini-dounuts - Den nemmeste opskrift der findes!
Vi kom måske til at lave rigeligt…

Håber du synes som den – Donut-Makeren hedder i øvrigt “KitchPro® Mini Donut Maker / Maskine” og kan findes lige her til 199 kr.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

18 Comments

 1. 4 stars
  Jeg satte den til en opskrift på 40 donut og endte med 115:/ men ellers en super opskrift. Nemt og lækkert.:)

  • Ej Alma – jeg sidder og klukker – det er da meget godt tror jeg 🙂 Der er ihvert fald mange da! Godt du synes om den – god dag!

 2. Karina hougård Reply

  Hvor længe kan de opbevares? Kan de fryses? 🙂

  • Hej Karina – dit spørgsmål var kommet i spam – sikke noget da – de kan sagtens fryses ned og tages op – så skal du bare ikke pynte dem og lade dem tø op og få stuetemperatur 🙂

 3. Hej
  Kan man lave dejen og bagefter putte den i køleskabet og lave dem dagen efter? 🙂

   • Tusind tak for hjælpen
    fortsæt god dag:)
    ps de er mega gode – hat lavet dem før

  • Hvor lang tid kan de holde sig “friske”??
   Min søn vil nemlig gerne have donuts til sin konfirmation, men jeg kan ikke finde en opskrift hvor de holder sig gode i en dag eller to.

   • Hej Anni,

    De kan ikke holde sig ret meget mere end en dag desværre – de bliver ret hurtigt tørre, men en løsning kunne måske være at fryse dem ned uden at pynte der kan gode lade sig gøre – dog skal der siges at der aldrig bliver helt samme som når de er lune direkte fra den lille Dount Maker ☺️

 4. hej Familiefaren
  jeg har lige anskaffet mig sådan et mini donut jern. men desværre uden brugsanvisning/bog til.
  kan du fortælle mig om jeg skal smørre den med noget inden dejen kommer deri, og hvor meget dej skal der i uden det flyder over ?

  • Hej Ulla,

   Den har faktisk “sliplet” så det er ikke nødvendigt, den opskrift jeg har lavet er det heller ikke. Hvis du vil have den lidt mere sprøde kunne du godt, men ærligt så synes jeg ikke det er nødvendigt ☺️

 5. Louise holm Reply

  Når dejen er flydende nok til at komme i en sprøjtepose, tænker jeg den er så flydende så man ikke kan forme dem når de skal i olie?

  • Det glæder mig Celine – min datter er også mega fan – men det der ikke måtte ske er sket! Maskinen er gået i stykker – nok brugt for meget 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift