Gå til opskrift

Dette er en kæmpe succes i hjemme hos mig, når det kommer til nem og hurtig aftensmad. En god hjemmelavet tomatsauce med parmesan og pasta! Det bedste er sådan set, at mine tre piger elsker den, og det er ikke så tit, at jeg kan lave nem, hurtig og lækker aftensmad, som går ret ind hos mine tøser – det er lidt af en bedrift – derfor deler jeg den også med glæde med dig, den er nemlig for god til at være en hemmelighed…

Den er udover at være utrolig nem også lækker for de voksne, og så fungerer den også, hvis du får uventede gæster. Jeg har ladet mig inspirere af min gode ven Riccardo, som er fra Sicilien og utrolig passioneret, når det kommer til mad og navnlig italiensk mad. Jeg har kendt ham i nogle år nu og ved, at hans passion for mad betyder, at man skal have respekt for traditioner, når man laver mad. Men i stedet for at skrive om det så synes jeg, du skal se det – jeg har nemlig lavet retten på video også:

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Spaghetti Bolognese, Spaghetti tomatsauce, Tomatsauce
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på verdens nemmeste tomatsauce, som er perfekt til en hurtig aftensmad. Den er autentisk, enkel og velsmagende!

Udskriv

Ingredienser

 • 2 dåser tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
 • 2 spsk god ekstra jomfruolivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk sukker
 • Salt og friskkværnet peber
 • 200 gram friskrevet parmesan
 • 400 gram tørret spaghetti
 • 1 bundt frisk basilikum

Sådan gør du

Tomatsauce

 1. Riv, hak eller pres hvidløget.

 2. Varm olien op til middelhøj varme på en pande.

 3. Tilsæt hvidløget – det må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten.

 4. Tilsæt tomatsaucen.

 5. Lad det nu koge sammen i 10 minutter og smag til med sukker, salt og peber.

 6. Så nemt er det faktisk!

Spaghetti

 1. Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.
 2. En stor gryde, masser af vand og salt.
 3. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien (uden at knække den) og lader den synke ned i vandet.

 4. Kog den 7 minutter så den beholder lidt bid.

 5. Server med masser af friskrevet parmesan og lidt basilikumblade.

Tricket her er enkelhed, som naturligvis passer perfekt, når det er italiensk mad. Egentlig er dette en “siffrito” som lige får lidt ekstra kærlighed. 

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det
Et af trickene…

Det er noget af det nemmeste at lave, og en tomatsauce fra bunden er bestemt heller ikke at kimse af, men denne her opskrift på en hurtig og nem tomatsauce er bare god, og når den så kommer fra en vaskeægte og passioneret indfødt, så skal den bestemt deles. 

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det

En sommerferie jeg aldrig glemmer…

Sommeren 2018 var vi i sommerhus med Riccardo og hans skønne kone Heidi. Vi havde booket et sommerhus tæt på deres ved Odden og tilbragte en hel uge, hvor jeg havde min kæreste og mine tre piger med. De kunne så lege dagen lang med Riccardo og Heidis to børn. Det var den sommer, hvor der var hedebølge og 25-30 grader hver eneste dag i flere uger. Når aftenen kom, lavede vi mad sammen. Én aften skulle det være nemt, så den stod på Riccardos tomatsauce og pasta. Jeg ville lige hjælpe til og sjuskede lidt med kogningen af pastaen. Faktisk ret meget så pastaen lå og sjaskede rundt i alt for lidt vand, som bestemt ikke kogte. Tilfældigvis kom Riccardo gående forbi og reagerede prompte med et udbrud “Mads! Hvad – hvad laver du!?” Det gik lige i hans italienske hjerte – jeg måtte undskylde mange gange og fik rettet op på fejlen. I dag har vi parkeret det, og Riccardo har vist nok tilgivet mig – det er i hvert fald gemt væk, som han siger, og det er jeg glad for. Det er også årsagen til, at jeg har lært at koge pasta helt korrekt, som en italiener vil gøre det. 

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det
Perfekt kogt spaghetti…

Jeg har naturligvis også en kort video af, hvordan du koger pasta – den kommer snart!

Håber det har givet inspiration til en hurtig og nem tomatsauce…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

8 Comments

 1. Så hyggeligt at se dig og dit køkken og en rigtig fin video. Lige præcis sådan har jeg også lært at lave tomatsovs, dog nogle gange med løg også. Og yep det var også en italiener der lærte mig det da jeg næsten lige var flyttet hjemmefra og ikke havde råd til det mad jeg plejede at lave derhjemme. Nu er det en af de ting mine unger skal have med i rygsækken (også sønnen der ellers ikke er vild med at lave mad).

  • Hej Marina – tak for det – det er da fedt at vide – så kan du sige, at du faktisk har “lært det som en sicilianer ville lave det” eller en italiener, som du skriver. Synes det er fedt, at du giver det videre – må jeg spørge hvor gammel sønnen er? Jeg har jo 3 piger på 12, 10, 9 år og de begynder så småt at finde interessen for madlavningen…

 2. Ha ha ja det kan man godt sige. Har ingen ide om hvorfra i Italien min ven kom. Det er jo snart et halvt liv siden men metoden er god ❤️ Sønnen er 18 og fuldstændigt uinteresseret i at lave mad 🙈 Har haft maddage af flere omgange men det bliver bare ikke rigtigt godt. Og sådan er det, han er god til mange andre ting og pigerne er glade for at lave mad (og især kager). Vi er enige om at han skal kunne en lille håndfuld nemme retter når han flytter og tomatsovs er selvfølgelig en af dem for kan man være studerende uden?

  Det er en skøn alder alle dine piger har. Nyd dem før de lige om lidt bliver verdenstrætte teenagere

  • 5 stars
   Jeg forsøger virkelig – har lige set “Trolls” med den mindste i 2 timer – det er hyggeligt og hun goder endnu 🤗 Det er da en super ret for en studerende, skal han virkelig spare penge så er det bare at undlade parmesan – så er det mad for ingen penge 🙏 Mine har fået Fars mad ind fra de var helt små og elskede at sidde på køkkenbordet og hjælpen – min ældste på 12 bager bedre end mig nu – det er skønt! Du skal ikke være nervøs med din søn – jeg lærte det først som 26 årig og min Far var skibskok 🙈

 3. Pingback: Sådan koger du den perfekte pasta...

 4. Pingback: Opskrift på bøf bearnaise pizza

 5. Pingback: Opskrift på bøf bearnaise pizza

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift