Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Om ikke så længe, så er det nytår og allerede nu, er jeg begyndt at kigge på, hvordan årets menu bliver. Det er nemlig sådan, at jeg griller min nytårsmenu på Smokefire fra Weber. Derfor har jeg lavet forret, hovedret og dessert, hvor det hele er tilberedt på grillen – det er meget enkelt og kan laves sådan, at du ikke skal stå ved grillen og væk fra gæsterne hele aftenene! Min opskrift er bl.a. inspireret af Brødrene Price….

Den første er “Tarte flambée” er en form for pizza, som er meget populær i Frankrig og Tyskland, hvor den så blot hedder “Flammkuchen” – begge er helt perfekte til grill og som en lækker forret til et glas bobler…

Smokefire grillen fra Weber kan købes her.

Nytårsmenu på grill: Tarte flambee - feta, ventreche og balsamico

Læs også: Her er de 5 bedste bud på non-vintage bobler til nytårsaften 2019…

Nytårsmenu på grill: Tarte flambee - feta, ventreche og balsamico

Nytårsmenu på grill: Tarte flambée – feta, ventreche og balsamico

Ret: Forret, Snack
Køkken: Fransk
Keyword: Hjemmelavet pizza, Tarte flambée, Tarte flambée på grill, Weber
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en skøn opskrift til nytår med lækker tarte flambée, tilberedt på grill med ventreche, creme fraiche, feta, balsamico og timian – godt nytår!

Udskriv

Ingredienser

DEJ

  • 450 gram hvedemel
  • 5-6 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • 3,5 dl vand

FYLD

  • 4 spsk creme fraiche 38 %
  • ½ pakke god feta
  • 7-8 stykker god ventreche bacon
  • 2 tsk balsamico
  • 5 kviste frisk timian

Sådan gør du

  1. SÅDAN GØR DU
  2. Bland alle ingridienser sammen i en skål.
  3. Rør indtil dejen er nogenlunde fast og smiding.
  4. Ælt den efterfølgende i 2-3 min.
  5. Stil den lun og lad den trække i en times 1.
  6. Da jeg lavede den stod den i 2 timer, det skete der ikke noget ved.
  7. Varm din grill op til ca. samme grader som Mount Doom, her snakker vi 350 grader.
  8. Læg din bagesten på.
  9. Lad den varme igennen i mindst 30 min.
  10. Rul nu tarte flambée ud så godt du kan, det skal se hjemmelavet ud.
  11. Fordel creme fraiche på dejen.
  12. Herefter smuldrer du fetaen over og fordeler ventrechen
  13. Hvis du har en pizzaspade fra Weber, så brug den til at lægge pizzaen på med.
  14. Det gør du nemmeste ved, at du laver en lille bunke af mel på bordet, som du lige kører spaden igennem.
  15. Herefter “scooper” du dejen på.
  16. Hvis du ikke har mod på det, så anretter du den bare på det tilhørende stykke aluminium.
  17. Bag den nu (uden at åbne hvert minut – selv om det er sjovt) i 8-10 minutter.
  18. Når den er færdig tilføjer du balsamico og timian over.
  19. Skær den ud og server for gæsterne.

Hvad drikker man til “Tarte Flambée”?

Den er simpel, det er nytåraften og du skyder de gode bobler af kl. 18.00. Det er i øvrigt et smart tip til dig, som gerne nyder bobler nytårsaften. Om det er den spanske cava, de italienske asti eller prosecco, Champagne eller noget helt andet, så synes jeg, at du skal drikke det bedste først.

Nytårsmenu på grill: Tarte flambee - feta, ventreche og balsamico

Sidste års vinder var denne André Jacquart Blanc De Blancs Extra Brut Vertus Experience Champagne Premier Cru fra Husted Vin. Sidste år havde Husted Vin intet mindre end to flasker med i Top 5, hvilket er ret uset. Det vidner om højt kvalitet. Denne “André Jacquart” deler marker med store champagner, såsom Krug og Salon, så det er flotte bobler – faktisk utrolig flotte. Dens dosage (sukker) ligger kun på 4 gram pr. liter, så vi snakker tør champagne, men det er uforskammet lækkert! Sprøde bobler, duft af ribs, rugbrød, toast og nødder. Det er den slags bobler, som er helt rene og klare i udtrykket, og står godt til denne lidt fede forret, hvor creme fraiche, feta og naturligvis ventreche kræver modspil.

Håber det har givet inspiration til en nytårsmenu tilberedt på grillen og nogle lækre bobler dertil…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift