Artiklen indeholder links til samarbejdspartner De Danske Familiegårde og Koro Danmark – du kan bruge rabatkoden “madogmonopolet” for at få 5 % rabat på deres side.
Massaman chicken curry er en thailandsk ret, som er let sødmefuld, rund og fyldt med masser af varme og krydderier. Den laves normalt med kartofler, men hvis du gerne vil justere den lidt, så kan den også laves med grækskar, som jeg har valgt at gøre i denne udgave. Retten er helt perfekt til efteråret, da den har masser af varme og dybde.
Jeg har lavet den med “nem filet”, som er et ensartet stykke kyllingebryst, der har kortere stegetid, nemt at tilberede og som passer perfekt på en ret som denne, der ikke skal have særlig lang tid.
Læs også: Opskrift på hurtig og nem “Thai Beef Salad”
Ingredienser
- 4 dl brune ris
- 500 gram kyllingebrystfilet fra De Danske Familiegårde
- 2 olivenolie
- 2 spsk. gul karrypasta fra Koro
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- ½ kg kartofler
- ½ kg græskar
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. tamarisauce
- 1 spsk. fishsauce
- 1-2 spsk. palmesukker eller brun farin
- 1 bundt koriander
- Hakkede mandler til topping
Sådan gør du
-
Varme olivenolien op i en gryde.
-
Hak rødløg og hvidløg og svits det i 3-4 min. ved høj varme.
-
Tilsæt karrypasta og lad det svitse kort tid sammen med løgene.
-
Skær kyllingefiletternei tern og svits dem i 4-5 min sammen med tamarisaucen.
-
Rengør græskar og kartofler (behold skrællen på græskarret, den kan sagtens spises).
-
Tilsæt kokosmælk og lad det koge i ca. 20 min.
-
Smag til med fishsauce og peber.
-
Smag til med sukker.
-
Servér med kogte ris, hakkede mandler og koriander.
Tip til at spare penge
I denne tid hvor alting stiger i pris, så er det rart, at der kan spares lidt i ny og næ. Det klart dyreste i denne opskrift er kyllingen, som nemt kan koste 80 kr. for 250 gram. Hvis du gerne vil strække opskriften lidt, så kan du øge mængden af græskar og kartofler til fx 750 gram af hverog bibeholde de 500 gram kylling.
Håber du kan lide opskriften, det er en rigtig “sjælevarmer”, som er perfekt til den årstid, vi går i mødelige nu.