Pulled pork toppede i popularitet for en del år siden, men det ændrer sådan set ikke ved, at det er den lækreste spise, når det kommer til en billig udskæring fra grisen. Et stykke nakkefilet kan efter 12 timer på grillen ændres til det møreste og lækreste kød, der findes. Der kan laves pulled pork både på grill med kul og med gas. Du kan også lave din pulled pork i ovnen og endda i en sous vide. Jeg laver den på grillen og bruger en rub fra Epic Spice, som fungerer utrolig godt. I opskriften er der også link til barbeque sauce, coleslaw og burgerboller – god fornøjelse.
Når du laver pulled pork, skal du være på forkant. Du skal mindst 12 timer før, grillen eller ovnen startes op, lave en rub, som du grundigt gnider kødet ind i. På selve dagen skal du beregne omkring 12 timer. Går du over tid, så gør det ikke så meget, det er mere, hvis du “nøjes” med 10 timer, at du kan stå med et resultat, hvor du ikke kan trække kødet fra hinanden. Jeg har både lavet den, hvor jeg har fejlet, ved at være for utålmodig og lavet den, hvor jeg har givet den helt op til 16 timer. Det bedste resultat opnås helt sikkert omkring de 12-13 timer. I opskriften finder du nogle tips til at få den perfekte pulled pork.
Links:
Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky
Opskrift på den bedste coleslaw der findes…
Opskrift på pulled pork på grill
Her får du opskrift på pulled pork med hjemmelavet rub og "snyderub", tips til hvordan du sikrer, at stegen bliver perfekt samt links til coleslaw og bbq-sauce.
Ingredienser
Pulled Pork
- 1 nakkefilet på 2 kg giver ca. 1 kg pulled pork
- husholdningsfilm
Rub hjemmelavet
- 2 spsk salt
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. barbecue krydderi
- ½ spsk. friskkværnet peber
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. løgpulver
- 1 tsk. cayennepeber
Rub færdiglavet
- 8 spsk. Epic Spice Beef Rub
- 2 spsk. brun farin
Sauce til pensling
- 1 dl. ketchup
- ½ dl. vineddike
- ½ dl. æblejuice
- ½ tsk. sellerisalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Dag 1 Pulled Pork
-
Bland krydderierne grundigt sammen.
-
Rul filmen ud på et skærebræt.
-
Dup stegen tør med køkkenrulle.
-
Fordel krydderierne på stegen og gnid den grundigt ind.
-
Filmen opsamler overskydende rub, så laver du to stege, så spilder du ikke så meget.
-
Rul den nu stramt sammen og læg den i en pose.
-
Den smider væsken, og lige meget hvor grundig du er med filmen, så smider den væske.
-
Giv den et godt dask inden du lægger den ind 😂
Dag 2 Pulled Pork
-
Start ovnen eller grillen på 110 grader.
-
Bruger du kul, så skal du bruge omkring 12 stykker, og du skal lægge 1-2 på i timen.
-
Varmen kan justeres ved, at du sprøjter vand på dem.
-
Under stegen – i ovnen eller på grillen – stiller du en bakke med væske, så den ikke bliver tør.
-
Pensl nu stegen ca. en gang i timen frem til du har nået de 12 timer.
-
Nogle steder skrives om kernetemperatur, det har jeg aldrig brugt, bare fyr den af i 12 timer.
-
Når stegen er færdig, så kommer det store øjeblik, hvor du kalder gæsterne sammen.
-
Med to gafler trækker du stegen fra hinanden og serverer en burger med coleslaw og barbecuesauce.
Sauce til pensling
-
Bland det hele sammen og stil det på køl indtil det skal bruges.
Tips til at få den perfekte pulled pork
- Sørg for at du har gnedet din steg meget grundigt ind.
- Sørg for at temperaturen undervejs er konstant på de 110 grader.
- Sørg for at have en lille blanding af tilsmagt sauce klar til at pensle stegen med undervejs.
- Sørg for at din rub indeholder brun farin, det giver en perfekt sødme og skorpe.
- Sørg for at er rigeligt med steg – for det forsvinder hurtigt.
For mange år siden havde vi en lille vejfest for de lokale i Nordjylland, hvor jeg bor i de lige uger. Det var første gang jeg skulle med og havde lyttet mig frem til, at mændene på vejen skulle stå for kødet. Jeg bor i et sølvbryllupskvarter, så det er sådan, det er. Flere af naboerne pralede med, at de havde marineret deres kød i 24 timer og nogle i 48 timer – sporten gik lidt på, hvem der havde marineret det længst. I stedet havde jeg lavet pulled pork, som jeg rullede over på min grill. Da jeg åbnede låget, knækkede de sammen af grin – “Den har vist fået nok, Mads!” og “Tror du ikke, den skal have et par timer mere – tø-hø-hø”.
Jeg fattede mig og fandt et par gafler frem og lagde den første steg i et fad. Latteren fortsatte, men da jeg så trak kødet i stykker, blev der helt stille. Pludselig var deres marinerede oksemørbrad ikke særligt interessant længere, og jeg stod som kongen af vejfesten grundet min pulled pork.
Se sådan gør du det….
Håber det giver lidt inspiration – velbekomme og god fornøjelse…
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte julemenu