Gå til opskrift

Tricket med at lave en coleslaw deler jeg med dig her i opskriften – der er nemlig nogle fif til at få den perfekte balance mellem sødme og syre, når du laver en coleslaw. Den benyttes ofte til Pulled Pork, men kan sagtens bruges til alt muligt andet, navnlig hvis du griller eller laver en god burger. Coleslaw er også godt som tilbehør til grillet kylling – håber du synes om den.

Tips til at få den perfekte coleslaw

Disse 3 tips gør, at det endelig resultat ikke bliver alt for slasket, også selv om du ikke fylder den med mayonnaise, hvilket jeg også synes, du skal holde igen med, nogle gang bliver en coleslaw alt for fed og sød, og det giver ikke nogen særlig god balance. Jeg bruger den ofte til pulled pork med en sødmefuld barbecuesauce, hvor der er rart, at der er noget syre i retten, så derfor holder jeg igen med sukker. Det fede kød sikrer dette element, og derfor holder jeg igen med mayo’en. Der er links i opskrift til både grillmad, barbecuesauce og pulled pork.

Opskrift på den bedste coleslaw der findes...
Hvidkål eller spidskål er perfekte til coleslaw…

Her får du 3 tips, som jeg altid følger, når jeg laver coleslaw

  1. Lad kål og gulerødder trække i marinaden.
  2. Lad kål og gulerødder dræne grundigt, inden du vender dressingen i.
  3. Lad dressingen være mindre sød end syrlig.
  4. Lad dressingen bestå af max 1/3 mayo og 2/3 creme fraiche

Opskrift på den bedste coleslaw der findes...

Opskrift på den bedste coleslaw der findes…

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Coleslaw
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du min version af en perfekt coleslaw samt tips til, at den ikke bliver for våd og slasket. Perfekt som tilbehør til pulled pork eller en grillet kylling.

Udskriv

Ingredienser

Marinade

  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sellerisalt
  • 1 tsk. sukker
  • 5 hvid peber
  • 3 spsk. hvidvinseddike

Dressing

  • 5 spsk. creme fraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise hjemmelavet eller Hellmans
  • saften af en kvart citron
  • ½ tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Coleslaw

  • ½ hvidkål eller spidskål
  • 4 mellemstore gulerødder

Sådan gør du

Marinade

  1. Bland det hele sammen og lad det trække imens du snitter grøntsagerne.
  2. Bland det nu sammen og lad det trække en time på køl.
  3. Dræn det for al væsken inden du går videre.

Dressing

  1. Bland det hele sammen og smag til med salt og peber

Coleslaw

  1. Snit eller riv kålen på et rivejern.

  2. Riv gulerødderne.
  3. Når det har været på køl og er drænet, så blander du blot den færdige dressing i.

  4. Server straks.
Opskrift på den bedste coleslaw der findes...
Coleslaw…

Håber det giver inspiration til en lækker coleslaw…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift