Tilbehør

Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Dette er den mest snaskede og klistrede barbecuesauce, du kan forestille dig. Denne opskrift er nem og lynhurtig at lave, faktisk kan det slet ikke gå galt. Den passer perfekt til Pulled Pork eller til grillmad. Den kan bruges til kylling, steaks, koteletter eller hakkebøffer. Selv om du kan købe mange gode, så slår denne dem alle med flere længder. Jeg laver den som regel uden at følge en opskrift, da du faktisk kan komme ret meget forskelligt i den og stadigvæk få den lækreste hjemmelavede barbecuesauce!

Hvis du holder dig til, at du har 4 grundelementer i din sauce, så går det ikke galt; det er ketchup, æblejuice, brun farin og whisky eller bourbon. Nu skal du ikke hive din Macallan 18 års ned fra hylden, du skal bruge en blended whisky, som fx Famous Grouse, som jeg har brugt i denne opskrift.

Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky
Hvis du vil have, at din barbecuesauce bliver “kendt”, så bruger du Famous Grouse 😂
Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky

Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky

Ret: Sauce
Køkken: Amerikansk
Keyword: Amerikansk barbecuesauce, Barbecuesauce, Whisky
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter

Her får du 3 opskrifter på barbecuesauce. En "grundopskrift" – en "røget barbecuesauce" og en "chili barbecuesauce". Perfekt til burger eller pulled pork.

Udskriv

Ingredienser

Grund-barbecuesauce

  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 dl. ketchup
  • 1 dl. Famous Grouse Whisky
  • 1.5 dl. æblejuice
  • 0,5 dl. HP Sauce
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 1 stor spsk. brun farin
  • 5 stort rødløg
  • 1 lille espresso shot
  • 1 lille æble
  • 5 dråber tabasco
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Smoked barbecuesauce

  • Alle ingredienser fra grund-barbecuesauce
  • 1 tsk flydende røg
  • 1 tsk røget paprika
  • erstat den almindelige salt med røget salt

Chili barbecuesauce

  • Alle ingredienser fra grund-barbecuesauce
  • 1 tsk cayennepeber
  • ½ stk. frisk rød chili med kerner
  • 10 dråber tabasco

Sådan gør du

Grund-barbecuesauce

  1. Hak løget og æblet fint og varm en lille kasserolle op med olien.

  2. Svits nu begge dele i 3 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i 20 min.
  4. Rør i det løbende, da sukkeret godt kan få det til at brænde lidt fast i bunden.
  5. Kog det de sidste 10 min uden låg så konsistensen bliver som en tyk ketchup.

Smoked barbecuesauce

  1. Følg alle instrukser i "grund-barbecuesaucen"

  2. Tilsæt flydende røg, røget salt og røget paprika sammen med alle ingredienserne.

Chili barbecuesauce

  1. Følg alle instrukser i "grund-barbecuesaucen"

  2. Hak chilien sammen med rødløg og æble.
  3. Tilsæt cayennepeber og tabasco sammen med resten.
Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky
Det du skal bruge…
Opskrift på amerikansk barbecuesauce med whisky

Håber det giver inspiration til en nem og lækker amerikansk-inspireret barbecuesauce. Den fungerer glimrende til en god snasket burger eller pulled pork – du finder links i opskriften.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift