Grøntsager er lidt undervurderede, hvis du spørger mig – tag fx denne opskrift på noget så simpelt som gulerødder, her ville du nok aldrig tænke, at de kan trylles om til en gudespise med lidt smør, sirup og timian, vel? Men det kan de – faktisk er det utrolig nemt og kan sagtens være både en snack, deleret, forret, tilbehør og hovedret – håber du synes om opskriften.
Én af de første ting, jeg mestrede, var faktisk bl.a. grøntsager, hvor jeg fandt ud af, at de er ret enkle og velsmagende, hvis man lige giver dem lidt fokus og ikke mindst kærlighed (smør). Jeg lavede ret tidligt stegte gulerødder i smør, hønsefond og med lidt salt og peber, som blot blev stegt på panden. Senere blev opskriften forbedret væsentligt, og den kommer her.
Opskrift på smørstegte gulerødder med dild-dip
Opskrift på smørstegte gulerødder med en skøn cremet dilddip. Det er en skøn opskrift på en lækker, sund og nem ret, som er hurtig at lave.
Ingredienser
Gulerødder
- 3 stk. store gulerødder eller 6 små afhængig af årstiden
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. sirup eller honning
- 3 kviste timian
- Salt og friskkværnet peber
Dilddip
- 3 store spsk. creme fraiche 18%
- 3 store spsk. græsk yoghurt 10%
- 1 stort fed presset hvidløg
- 1 bundt dild
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Gulerødder
-
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
-
Rengør gulerødderne og halver dem.
-
Varm en pande op med olie og smør.
-
Når det er bruset af, lægger du gulerødderne på med den brede side nedad.
-
Tilsæt timian.
-
Steg dem ved middelhøj varme i 2-3 min.
-
Tilsæt sirup eller honning.
-
Lad det fordele sig og hæld nu panden lidt og med en ske hælder du væden over gulerødderne.
-
Når du har gjort det nogle gange, så sætter du panden i ovnen i ca. 30 min.
-
Imens laver du dippen.
-
Undervejs må du meget gerne lige overhælde gulerødderne med væden igen.
-
Hvis de ikke har dannet en lækker stegeskorpe, når du vender dem, så sætter du dem tilbage på panden og giver dem to min. ved høj varme.
-
Fordel dippen på en flad tallerken.
-
Læg gulerødderne med den flade side opad.
-
Fordel resten af væden over dem.
-
Drys evt. lidt dip ekstra dip over.
Dilddip
-
Pres hvidløget og hak dilden.
-
Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.
-
Stil det på køl indtil gulerødderne er færdige.
Jeg håber, du synes om opskriften – hvis du vil have inspiration til mere, så har jeg lavet ret mange opskrifter med fx blomkål, som også er dødlækre – fx “barbeque buffalo blomkålssnacks” eller “sunde nachos på blomkål med avocado, tomat, syltede løg og chili-mayo“.
Lad mig endelig høre hvad du synes om opskriften.