Denne artikel indeholder reklamelinks
Jeg kan ofte være helt blank, når jeg skal have gæster og skal finde på en snack. Jeg ender tit med at lave det samme. Lidt ristet rugbrød med en pate, rillette eller lignende. Denne snack er et godt alternativ og den er oven i købet sund og passer perfekt til en velkomstdrink. Det lyder måske lidt underligt, at agurken skal grilles, men det gør den bare sprød og så passer den perfekt til laks og citronskal. Her får du opskriften til små hapsere, som er perfekt til velkomst…
Perfekt snack med grillet agurk og varmrøget laks
Ingredienser
- 100 gram varmrøget laks
- Skallen af ½ citron
- 2 spsk OriGinCPH – hvis der virkelig er fest så kører du dobbelt up
- 1 håndfuld bredbladet persillet
- 1 agurk
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Riv laksen i stykker med to gafler.
-
Tilsæt gin og skænk en neat til dig selv – smag på det, det kan du sagtens!
-
Hak persillen og tilsæt sammen med halvdelen af citronen.
-
Smag til med friskkværnet peber.
-
Riv nu agurken med en tyndskræller. De første skiver skal bare kasseres, de fungerer ikke. De er laks til 8-10 stykker.
-
Varm nu en grillpande eller en bordgrill godt op og rist agurken skiverne. De skal tage farve og få brændemærker og skal have ca. 30 sekunder på hver side.
-
Læg dem til side og lad dem køle af i nogle minutter.
-
Fordel nu laksen på agurkerne og rul dem forsigtigt sammen.
-
Placer dem på et fad og riv lidt ekstra citronskal ud over.
-
Server en Gin og Tonic til med OriGinCPH.
Første gang jeg lavede denne snack var til en Gin og Tonic fra OriGinCPH, hvor jeg også brugte lidt gin til at blande i laksen. Det med at tilføje gin til forskellige retter har jeg eksperimenteret en del med. Det fungerer faktisk overraskende godt. Nu kan du sikkert godt regne ud, at vi er i en ulige uge eller en “børnefri-uge”, ellers ville jeg naturligvis ikke tilføje ren alkohol i retterne.
Find det bedste laks og alt i fisk hos Kystfisken.
OriGinCPH
Martin Nygaard og Carsten Vikke står bag OriGinCPH gin, som har en ret vild tilgang til produktion af gin. De kører nemlig videnskaben ind på første række. Deres mikro-destilleri ligger i Måløv ikke langt fra min arbejdsplads i de ulige uger, som ligger i Ballerup. De har investeres i en vakuumdestillator, som med en kapacitet på kun 12 liter kommer i en kategori, som jeg elsker når vi snakker spiritus – “Small Batch”.
Årsagen til de vælger at bruge en vakuumdestillator er, at de kan bringe deres destillat i kog ved kun 30 grader, hvor temperaturen normalt skal helt op på 78 grader. Det giver ekstra sprødhed og faktisk en anden struktur i ginnen. Videre er det muligt, at indkapsle mere smag. Jeg synes det er ret blæret og mon ikke, jeg svinger cyklen forbi Måløv i den nærmeste fremtid…
Snacks med Gin & Tonic
De små hapsere holder 100 % og det ekstra pift fra citronskallen fungerer virkelig godt. Retten kan laves på max 10 minutter og passer glimrende til en Gin & Tonic.
Find det bedste laks og alt i fisk hos Kystfisken.
Hvis du tænker over min garnish, så er det hjemmelavet tørret appelsin. Det er helt simpelt at lave, og jeg skal naturligvis nok lave et indlæg med det. Du skærer blot nogle tynde skiver økologisk appelsin og lægger det i ovnen på bagepapir i en times tid ved 100 grader varmluft. Undervejs skal de lige vendes et par gange. Det samme fungerer med grape, lime, citron osv.
Skål – håber det har givet inspiration…
2 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu
Pingback: Gin & Tonic Snacks: Rugbrødshapsere med røget laks koriander og citronskal