Artiklen er skrevet i samarbejde med Prosciutto di Parma og indeholder reklamelinks for Koro Danmark – Du får 5% rabat, hvis du benytter koden “Madogmonopolet”
Kender du det med, at du gerne vil have en nem snack, og det med at du ikke orker at stå flere timer i køkkenet? Hjælpen er nær. Denne snack laver (næsten) sig selv. Den består af et godt surdejsbrød, brie, langtidsbagte cherrytomater og hasselnødder pyntet med basilikum. Det giver det lækreste sprøde brød med cremet brie og sødmefulde tomater.
Denne opskrift kan laves på to måder – der er den langsomme, hvor du skal bruge et par timer på, at bage tomaterne sammen med hasselnødderne, og så er der den hurtige, hvor du samler brødet og smækker det i ovnen og bager det hele sammen. Den langsomme er den bedste, og her får smagene virkelig lov til at udvikle og sætte sig, men den hurtige er nu heller ikke dårlig.
Ingredienser
- 2 skiver surdejsbrød
- 2 spsk. syltet peberfrugt fra dåse fås i Supermarkeder
- 2 spsk. Økologisk kikærte smørepålæg
- 4 skiver brie eller anden hvid blød ost
- 1 lille håndfuld hasselnødder
- 1 tsk. honning eller sirup
- 1 god Ekstra jomfruolivenolie
- Basilikum til pynt
Sådan gør du
Den langsomme metode
-
Tænd ovnen (almindelig) på 120 grader
-
Sæt hasselnødderne ind i et ildfast fad.
-
Efter 2 timer har du verdens bedste hasselnødder.
-
Tag hasselnødderne ud og skru op for varmen til 175 grader varmluft.
-
Skær to skiver brød – ikke for tykke.
-
Smør økologisk kikærtesmørepålæg på dem begge.
-
Skær tykke skiver brieost – der kan ca. være 3-4 stykker på hver.
-
Tilsæt lidt honning over dem begge.
-
Tilsæt så en spsk. syltet rød peber på hver.
-
Sæt nu brødet i ovnen og giv det 3-5 min. til osten er smeltet lidt.
-
Hak hasselnødderne groft.
-
Tag brødet ud og tilsæt hasselnødderne.
-
Lad det køle lidt af og pynt så med basilikum.
-
Server med det samme.
Den hurtige metode
-
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
-
Skær to skiver brød – ikke for tykke.
-
Smør økologisk kikærtesmørepålæg på dem begge.
-
Skær tykke skiver brieost – der kan ca. være 3-4 stykker på hver.
-
Tilsæt lidt honning over dem begge.
-
Hak hasselnødderne groft og læg dem ovenpå brien.
-
Tilsæt så en spsk. syltet rød peber på hver.
-
Sæt nu brødet i ovnen og giv det 3-5 min til osten er smeltet lidt.
-
Lad det køle lidt af og pynt så med basilikum.
-
Server med det samme.
Hvis du vil have lidt mere inspiration, så har jeg også lavet en opskrift på bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg, eller hvis du vil have en lidt grovere udgave – rugbrødshapsere med røget laks, koriander og citronskal