Gå til opskrift

Artiklen er skrevet i samarbejde med Prosciutto di Parma og indeholder reklamelinks for Koro Danmark – Du får 5% rabat, hvis du benytter koden “Madogmonopolet”

Kender du det med, at du gerne vil have en nem snack, og det med at du ikke orker at stå flere timer i køkkenet? Hjælpen er nær. Denne snack laver (næsten) sig selv. Den består af et godt surdejsbrød, brie, langtidsbagte cherrytomater og hasselnødder pyntet med basilikum. Det giver det lækreste sprøde brød med cremet brie og sødmefulde tomater.

Denne opskrift kan laves på to måder – der er den langsomme, hvor du skal bruge et par timer på, at bage tomaterne sammen med hasselnødderne, og så er der den hurtige, hvor du samler brødet og smækker det i ovnen og bager det hele sammen. Den langsomme er den bedste, og her får smagene virkelig lov til at udvikle og sætte sig, men den hurtige er nu heller ikke dårlig.

Verdens nemmeste snack med brie, hasselnødder, spread og basilikum
Verdens nemmeste snack med brie, hasselnødder, spread og basilikum

Verdens nemmeste snack med brie, hasselnødder, spread og basilikum

Ret: Snack
Køkken: dansk
Keyword: Bruchetta, Snack, Surdejsbrød
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 9 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

Den langsomme metode

  1. Tænd ovnen (almindelig) på 120 grader
  2. Sæt hasselnødderne ind i et ildfast fad.
  3. Efter 2 timer har du verdens bedste hasselnødder.

  4. Tag hasselnødderne ud og skru op for varmen til 175 grader varmluft.
  5. Skær to skiver brød – ikke for tykke.
  6. Smør økologisk kikærtesmørepålæg på dem begge.

  7. Skær tykke skiver brieost – der kan ca. være 3-4 stykker på hver.

  8. Tilsæt lidt honning over dem begge.

  9. Tilsæt så en spsk. syltet rød peber på hver.
  10. Sæt nu brødet i ovnen og giv det 3-5 min. til osten er smeltet lidt.

  11. Hak hasselnødderne groft.
  12. Tag brødet ud og tilsæt hasselnødderne.
  13. Lad det køle lidt af og pynt så med basilikum.
  14. Server med det samme.

Den hurtige metode

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skær to skiver brød – ikke for tykke.
  3. Smør økologisk kikærtesmørepålæg på dem begge.

  4. Skær tykke skiver brieost – der kan ca. være 3-4 stykker på hver.

  5. Tilsæt lidt honning over dem begge.

  6. Hak hasselnødderne groft og læg dem ovenpå brien.

  7. Tilsæt så en spsk. syltet rød peber på hver.
  8. Sæt nu brødet i ovnen og giv det 3-5 min til osten er smeltet lidt.
  9. Lad det køle lidt af og pynt så med basilikum.
  10. Server med det samme.
Verdens nemmeste snack med brie, hasselnødder, spread og basilikum
Efter ca. 5 min i ovnen…
Verdens nemmeste snack med brie, hasselnødder, spread og basilikum
Der var faktisk fire stykker, men jeg kunne ikke helt vente 😊

Hvis du vil have lidt mere inspiration, så har jeg også lavet en opskrift på bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg, eller hvis du vil have en lidt grovere udgave – rugbrødshapsere med røget laks, koriander og citronskal

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift