Gå til opskrift

Til en vaskeægte påskefrokost hører der naturligvis æg til. Du kan med fordel lave denne påskeklassiker, som vil give lidt ekstra liv til påskebordet. Retten lyder ganske vist lidt uapetitlig, men fat mod – det er skøn og enkelt ret. Som barn var jeg bestemt ikke fan, men som voksen har jeg fundet ud af, at det er skønt – navnlig med en øl og en bette snaps til – her får du min opskrift på skidne æg – håber du synes om den…

Som barn synes jeg det lød så ulækkert! Forståeligt nok – “Skidne æg” – fyr for … Nå, videre i livet og mange år frem. Årsagen til, at det hedder skidne æg elle skidenæg skyldes muligvis, at man i påske ikke lavede det store skærtorsdag og langfredag, da det var helligedage, dermed blev der nok lidt beskidt og “snasket” som min Mor ville kalde det. Så når man endelige nåede til lørdagen var det “skidt lørdag” og rengøringen kunne sætte ind. Om det rent faktisk stammer derfra ved jeg ikke, men det er hvad jeg har fået fortalt som barn.

Læs også: Hjemmelavet hønsesalat

Påskeklassiker: Skidne Æg

Påskeklassiker: Skidne Æg

Ret: Forret
Køkken: dansk
Keyword: Påskefrokost, Påskeklassiker, Påskelam, Skidne Æg
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en skøn opskrift på skidne æg, som er en lidt overset påskeklassiker, men perfekt til påskefrokosten sammen med sild, karrysalat og hønsesalat.

Udskriv

Ingredienser

 • 2 æg pr. person – fra glade høns
 • 2 spsk mel
 • 2 spsk smør
 • 2-3 spsk fiskesennep
 • 6 dl. sødmælk

Sådan gør du

 1. Start med at lave sovsen.
 2. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mel.
 3. Lad det tykne.
 4. Tilsæt så sennep og rør det godt sammen.
 5. Det er nu du skaber ekstra smag til sovsen.
 6. Tilsæt så mælk lidt efter lidt og lad det koge godt igennem.
 7. Nu koger du æggene så de er let smilende – 6-7 minutter.

 8. Hvis det ikke koger og røres ordentlig igennem, så kommer det til at smage af mel.
 9. Smag til med salt og peber.

 10. Halver æggene og læg dem i sovsen – vælg en skål som ikke er for dyb, så de ikke drukner 🙂

Læs også: Pulled Lamb Burger – En burger du aldrig glemmer!

Påskeklassiker: Skidne Æg
Det perfekt påskebord…

Håber det har givet inspiration – glædelig påske!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift