Gå til opskrift

Jeg vil gerne tilstå noget – denne burger er ikke min opfindelse, det er faktisk én, jeg har set på Umuts Instagram profil. Umiddelbart tror jeg ikke, der findes nogen nedskrevet opskrift, så dette er mit bud. Det er den lækreste burger, som har det hele – sprød rösti, lækker saftig entrecote, friske rødløg og en cremet bearnaise sovs, som pakkes ind i en blød briochebolle. Der er kun én ulempe – du skal have en time på sofaen, efter du har spist.

Bearnaisesovs er min kærestes helt store guilty pleasure, faktisk tager det næsten overhånd nogle gange, men omvendt så har jeg også lært, at det er vejen til hendes hjerte. Bearnaisesovs er lidt mit svage punkt, når det kommer til at lave den, så derfor har jeg denne opskrift på hjemmelavet bearnaisesauce som aldrig fejler, hvis du følger den, så er du sikkert i mål.

Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise

Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise

Ret: Aftensmad, Tømmermænd
Køkken: Fransk
Keyword: Bearnaiseburger, Burger, Entrecote
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 2 stk.
Forfatter: Familiefaren

Bearnaisesovs er min helt store guilty pleasure, så denne burger er mit svage punkt – briochebolle, entrecote, rösti, rødløg og bearnaisesovs!

Udskriv

Ingredienser

Rösti

  • 2 stk. bagekartofler
  • 4 spsk. neutral olie
  • Salt

Bearnaisesovs

Entrecote

  • 2 stk. 200 gram dansk øko entrecote
  • 2 i kviste rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. neutral olie
  • 2 spsk. smør
  • Salt og friskkværnet peber

Bearnaiseburger

  • 1 lille rødløg
  • 2 stk. briocheboller
  • Yellow Mustard
  • Rösti
  • Bearnaisesovs

Sådan gør du

Rösti

  1. Riv kartoflerne på et rivejern.

  2. Tilsæt salt og fordel det i kartoffelmassen.

  3. Læg de revne kartofler i en si med en skål under.

  4. Lad dem trække i 30 min.
  5. Form dem nu til “bøffer”.
  6. Varm en pande op med olien til middelsvag varme.
  7. Steg dem nu på begge sider i ca. 15 min.
  8. Hold dem efterfølgende varme i ovnen på 75 grader.

Entrecote

  1. Tag kødet ud af køleskabet 30 min inden du skal bruge det.
  2. Varm en pande op til maksimal varme.
  3. Med en madpincet holder du kødet, så du svitser fedtkanten af i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt nu olie, rosmarin og hvidløg, som du lige har givet et bask først.

  5. Steg kødet i ca. 1 min på den ene side.
  6. Vend det og steg videre, tilsæt smørret.

  7. Lad det smelte og steg kødet færdigt i et par minutter, mærk på det for at tjekke om det er færdigt.

  8. Lad det trække i staniol.

Bearnaiseburger

  1. Varm bollerne på en pande eller i ovnen.

  2. Skræl løget og kør det på et mandolinjern.
  3. Start med en god klat bearnaisesovs på bunden.

  4. Tilsæt så rösti, så lidt sennep.
  5. Skær kødet ud og fordel det på burgeren.
  6. Slut af med løg og en kæmpe skefuld bearnaise og luk burgeren.

  7. Server med det samme.
Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise
Rösti – helt enkelt og sprødt til burgeren…
Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise
Et par stykker godt dansk kvæg…
Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise
Masser af kærlighed…

Når du tager første bid, så tænker du: “Okay, den spiser jeg to af!” Når du så tager sidste bid, tænker du: “Okay, jeg tog fejl”. Du bliver seriøst mæt, så jeg anbefaler, at du drikker en syrlig og ikke for tung vin til. Et glimrende bud er Pinot Noir – du kan finde en lang række gode bud i denne artikel “Bourgogne bonanza!.

Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise
Bedre bliver det ikke…

Håber det giver inspiration til en sygt lækker burger…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift