Gå til opskrift

Dette er en rigtig vinterret, som er perfekt, når det er koldt, regner og rusker over Danmark. Den er nem at lave og har masser af smag og dybde. Du kan lave den indenfor, eller hvis du er typen, som elsker “outdoor-livet”, så findes opskriften også i en version, hvor det er over åben ild. Begge versioner er skønne og helt perfekte, hvis du får mange gæster.

Jeg elsker retter som denne, hvor der er masser af smag, dybde og ikke mindst godt kød, bacon og whisky. Netop whiskyen giver en ekstra dimension til retten, præcis som fx cognac gør, hvis du flamberer pandekager, eller som rom fx kan gøre, hvis du laver en kage.

Opskrift på whiskygryde med svampe og mørbrad
Whiskygryde med Highland Park
Opskrift på whiskygryde med svampe og mørbrad

Opskrift på whiskygryde med svampe og mørbrad

Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Keyword: Mad med whisky, Mørbradgryde, Whiskygryde
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på en skøn whiskygryde, som har masser af smag og dybde. Den består af svampe, mørbrad og naturligvis fløde – få opskriften her.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad på ca. 600 gram
  • 200 gram bacon køb gerne et stykke fra slagteren.
  • 2 pakker brune markchampignon
  • 1 stort løg
  • 6 cl. whisky Highland Park 12 eller lignende
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. sød paprika
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2,5 dl. fløde
  • 2,5 dl. creme fraiche 38%
  • 3 kviste timian
  • 1 lille bundt persille
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær bacon ud så det har samme størrelse som en halv lillefinger.

  2. Varm en sauterpande op og steg bacon sprødt.
  3. Fisk det op og bevar så meget af fedtet som muligt.
  4. Rengør svampene og hak løget fint.

  5. Svits det i det overskydende fedt.
  6. Efter et par minutter tilsætter du paprika (begge slags) samt tomatpuré og timian.

  7. Lad det brænde af et minut – det frigiver sødme og smag.
  8. Tilsæt nu fløde og creme fraiche og lad det simre – imens ordner du mørbraden.
  9. Start med at afpudse den. Skær den herefter ud i 2 cm. stykker.
  10. Varm en pande op til høj varme med smør og olie – lad det bruse af.
  11. Tilsæt mørbradstykkerne og lad dem stege på begge sider i et par minutter.

  12. Tilsæt nu whisky og sæt ild til det – men husk at slukke emhætten og pas på dig selv.
  13. Tilsæt nu bacon og alt fra sauterpanden.

  14. Lad det koge sammen i 5 min.
  15. Server med hakket persille over samt kartoffelmos fra denne opskrift.

Opskrift på whiskygryde med svampe og mørbrad
Med masser af kartoffelmos til
Opskrift på whiskygryde med svampe og mørbrad
Så er der serveret

Håber du synes om opskriften, er der endnu mere inspiration at hente på bloggen med opskrifter med whisky, hvor der bl.a. er en udgave af whiskygryden, hvor den er lavet over bål med chorizo og mørbrad – er du mere til en snack, så er der opskrift på toast med whiskyflamberede kantareller og ikke mindst hotdogs med ramsløgsmayo, remoulade og whiskysennep.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment

Vurdér opskrift