Okay, det er ikke helt korrekt, at det er “cacio e pepe”, da den skønne italienske ret ikke er med sprødstegt parmaskinke, men jeg fandt ud af, at man kan tilføje det til retten, hvor det fungerer som det sprøde og salte element – god fornøjelse.
Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Cacio e pepe er en fremragende skøn italiensk pastaret, som vitterlig kun har 5 ingredienser – pasta, parmesan, salt, peber og smør – mere kræver den ikke. Betyder det så, at opskriften er nem at lave? Ja, det er den – dog er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, men i store træk er det en nem og hurtig ret at lave.
Sørg for at du ikke overkoger din pasta, den skal være al dente og kogt efter anvisningen på pakken, hvor du så trækker ét minut fra, da den også får varme fra panden.
Opskrift på cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke
Cacio e pepe er en nem opskrift, som tager 15 min. at lave. I denne version består den klassiske ret også af sprødstegt prosciutto di Parma.
Ingredienser
- 500 gram spaghetti
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hel peber
- 1 pakke prosciutto di Parma
- 1 helt stykke parmesanost
- Evt. lidt friskhakket persille
- Salt
Sådan gør du
-
Start med at bringe en stor gryde med saltet vand i kog.
-
Når vandet koger, så lægger du spaghettien i.
-
Kog den et minut mindre end anvisningen.
-
Imens laver du saucen.
-
Start med at riste parmaskinken sprødt. Sæt det til side.
-
Du kan sagtens genbruge panden, så den holder du varm.
-
Riv næsten al parmesanen.
-
Knus peber i en morter.
-
Læg det på panden og tilføj smørret.
-
Lad det bruse godt af.
-
Tilføj nu 2-3 spsk. pastavand.
-
Tilføj osten – sørg for der er lidt tilbage til at rive over til sidst.
-
Rør nu det hele sammen til en sauce.
-
Når pastaen er færdig, så dræner du den og tilføjer den på panden.
-
Rør det godt sammen med saucen.
-
Server med ekstra friskrevet parmesan, hakket persille og knust parmeskinke over.
Håber du synes om opskriften – hvis du er interesseret i flere opskrifter med “nem pasta”, så er der naturligvis klassikeren “Carbonara” og en superskøn opskrift på “pasta med svampe og panchetta“.