Tricket med at lave en coleslaw deler jeg med dig her i opskriften – der er nemlig nogle fif til at få den perfekte balance mellem sødme og syre, når du laver en coleslaw. Den benyttes ofte til Pulled Pork, men kan sagtens bruges til alt muligt andet, navnlig hvis du griller eller laver en god burger. Coleslaw er også godt som tilbehør til grillet kylling – håber du synes om den.
Tips til at få den perfekte coleslaw
Disse 3 tips gør, at det endelig resultat ikke bliver alt for slasket, også selv om du ikke fylder den med mayonnaise, hvilket jeg også synes, du skal holde igen med, nogle gang bliver en coleslaw alt for fed og sød, og det giver ikke nogen særlig god balance. Jeg bruger den ofte til pulled pork med en sødmefuld barbecuesauce, hvor der er rart, at der er noget syre i retten, så derfor holder jeg igen med sukker. Det fede kød sikrer dette element, og derfor holder jeg igen med mayo’en. Der er links i opskrift til både grillmad, barbecuesauce og pulled pork.
Her får du 3 tips, som jeg altid følger, når jeg laver coleslaw
- Lad kål og gulerødder trække i marinaden.
- Lad kål og gulerødder dræne grundigt, inden du vender dressingen i.
- Lad dressingen være mindre sød end syrlig.
- Lad dressingen bestå af max 1/3 mayo og 2/3 creme fraiche
Opskrift på den bedste coleslaw der findes…
Her får du min version af en perfekt coleslaw samt tips til, at den ikke bliver for våd og slasket. Perfekt som tilbehør til pulled pork eller en grillet kylling.
Ingredienser
Marinade
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. sellerisalt
- 1 tsk. sukker
- 5 hvid peber
- 3 spsk. hvidvinseddike
Dressing
- 5 spsk. creme fraiche 18 %
- 2 spsk. mayonnaise hjemmelavet eller Hellmans
- saften af en kvart citron
- ½ tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Coleslaw
- ½ hvidkål eller spidskål
- 4 mellemstore gulerødder
Sådan gør du
Marinade
-
Bland det hele sammen og lad det trække imens du snitter grøntsagerne.
-
Bland det nu sammen og lad det trække en time på køl.
-
Dræn det for al væsken inden du går videre.
Dressing
-
Bland det hele sammen og smag til med salt og peber
Coleslaw
-
Snit eller riv kålen på et rivejern.
-
Riv gulerødderne.
-
Når det har været på køl og er drænet, så blander du blot den færdige dressing i.
-
Server straks.
Håber det giver inspiration til en lækker coleslaw…
1 Comment
Pingback: Skal du koge pølser? Se vores tilberedning af røde pølser