Artiklen er lavet i samarbejde med Andrupvin.dk

Zontes Foodstep har kun eksisteret siden 2002. De har deres egne marker i McLaren Vale, Langhorne Creek, Fleurieu, Adelaide Hills og Barossa, men fungerer også som en uafhængig vinproducent, hvilket betyder, at de får druer fra andre producenter, og så fremstiller de selv vinen. Zontes Foodstep har et tæt samarbejde med deres vinbønder, som stort set alle har en enorm lang erfaring med landbrug og dyrkning af druer. Deres slogan er, at de tager fremstilling af vin enormt seriøst – men bortset fra det er de rimeligt easygoing. Jeg har smagt næsten hele deres portefølje og husker nu, hvorfor jeg engang drak utrolig meget australsk vin. 

Vi starter med hvidvinen, som Zontes Footsteps har nogle stykker af i deres portefølje. De er på druerne Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Chardonnay. 

Zontes Footstep Excalibur 2022

Husker du “Excalibur” fra “Sværdet i Stenen”, som blev Kong Arthurs magiske sværd? Denne vin fra Zontes Foodsteps hedder muligvis “Excalibur”, fordi dens syre og friskhed skærer gennem alt – alternativt så er det bare, fordi det lyder ret fedt. Lige meget hvad så er det en god vin, som har flot duft af citrus, grønne æbler, sprøde pærer, grape og limeskal. I munden er den frisk, har masser af mineralitet og en fin frugtsødme, som trækkes i baggrunden til fordel for den ranke stil. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Kong Arthus sværd, også kendt som sværdet i stenen

Point: 92/100

154,95 kr. – v/ 6 stk. 139 kr.


Zontes Footstep Shades Of Gris 2021

Pinot Gris er en skøn drue, som ofte kan fremstå temmelig sødmefuld. Det betyder helt enkelt, at nogen slet ikke kan få nok, mens andre (som jeg) ikke er særligt vilde med den. Glem alt om denne opfattelse for “Shades Of Gris” har både friskhed og sødme, begge dele. I næsen har den duft af gule æbler, modne pærer, honningmelon, fersken, grapefrugt og honning. I munden har den en fin syre og friskhed, men bestemt også en god sødme – det hele er i flot balance, og alle kan være med. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Pinot Gris

Point: 91/100

154,95 kr. -v / 6 stk. 139 kr.


Zontes Apple Betty Chardonnay 2021

“Apple Betty” leder ens tanker hen på den forbudte frugt fra Paradisets Have – det er muligt, at disse druer er forbudte, men lige meget hvad så bør de nydes. Denne Chardonnay er af høj kvalitet og har en virkelig flot næse. Skøn duft af citrus, modne æbler, hasselnødder, smør og vanilje. I munden er den fyldig, hvor du fornemmer fad, dybde og masser af frugtsødme, som styres i mål af en fin friskhed. Den er fremragende til fiskeretter med en cremet sauce. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Jeg tænker forbudt frugt her

Point: 93/100

199,95 kr. -v / 6 stk. 179 kr.


Zontes Footstep Super Trooper 2019

Jeg elsker virkelig navngivningen af vinene fra Zontes Footsteps – “Super Trooper” henviser til, at den er den perfekte ledsager, hvis du skal på udflugt – altså en reference til en som drager på udflugt. Den er lavet på et skønt blend af Cabernet Sauvignon og Shiraz, som giver en vin med tydelig duft af kirsebær, jordbær, eg, mynte, mælkechokolade og et lille hint af cola uden brus – faktisk ret blæret. I munden er den blid, utrolig let drikkelig og med fine tanniner, som gør den til lidt af en “crowdpleaser”. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Super Trooper

Point: 92/100

154,95 kr. -v / 6 stk. 139 kr.


Zontes Footstep Dawn Patrol Pinot Noir 2022

Zontes Footstep rummer bredt, når det kommer til vin – og de har naturligvis også en skøn Pinot Noir, som man kunne frygte ville være en kvabset sofavin – men heldigvis er det slet ikke tilfældet. Druerne til denne Pinot Noir er høstet i de tidlige morgentimer, inden solen brager igennem. I næsen er der duft af jordbær, hindbær, syltede kirsebær, espresso, nelliker og tørret appelsinskal. I munden er den frisk med lækre tanniner og en flot frugtsødme – helt enkelt flot Pinot Noir! 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Virkelig fed ettikette og skøn vin!

Point: 92/100

199,95 kr. -v / 6 stk. 179 kr.


Zontes Footstep Chocolate Factory Shiraz 2020

Der er en del Shiraz i porteføljen hos Zontes Footsteps, hvilket er ret forståeligt i og med, at store dele af vindyrkningen i Australien netop er Shiraz. Druen befinder sig nemlig godt i varmen og er meget hårdfør. Denne hedder Chocolate Factory, og ja, du tænker nok med det samme: smager den eller dufter den af chokolade? Svaret er nej og ja – den smager skam af rødvin med en lækker frugtsødme og utrolig blide tanniner. Duften derimod byder faktisk på mælkechokolade, men også brombær, solbær, nelliker, vanilje, muskat og lakrids. Det er en vin, som gør sig utrolig godt til grillmad eller en omgang pizza. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
“Chokolade fabrikken”

Point: 92/100

179,95 kr. -v / 6 stk. 159 kr.


Zontes Footstep Lake Doctor Shiraz 2018

“Lake Doctor” er en reference til den kølige brise fra det antarktiske hav, som skyder kølig luft op i områderne, hvor druerne dyrkes. Det betyder, at de får et mere køligt udtryk, end hvis de bliver udsat for koncentreret varme. Resultatet er en virkelig god Shiraz med skøn duft af brombær, solbær, lakrids, eg og peber. I munden er der tydelig frugtsødme, men også flotte tanniner og et elegant udtryk. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Brisen, som sørger for at køle druerne ned

Point: 94/100 

179,95 kr. -v / 6 stk. 159 kr.


Zontes Footstep Hills Are Alive Shiraz 2017

Man må bare sige, at Zontes Footsteps gør noget ud af deres fortælling om vin. Det er muligt, at de ikke har mere end nogle få årtiers erfaring og historie, men det råder de til gengæld bod på med deres storytelling. The Hills er “Adelaide Hills” og bliver vakt til live via den skønne vin. I næsen er der tydelig og tæt duft af hindbær, kirsebær, lakrids, “kongen af Danmark”, peber, kanel og syltet blomme. I munden er frugten tydelig, men tager ikke overstyring af vinen, som ledes i mål af tanniner og en fin syre. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Fedeste ettikette!

Point: 93/100

199,95 kr. -v / 6 stk. 179 kr.


Zontes Footstep Baron Von Nemesis Barossa Shiraz 2019

Nemesis – ærkefjenden, men ikke når det kommer til denne vin! Se lige etiketten – det er virkelig rock and roll vin. Den er lavet på Shiraz fra Barossa Valley, hvilket betyder, at der er skruet godt op for alle tangenter. Næsen er fyldt med duft af brombær, solbær, mørke kirsebær, vanilje, eg og mælkechokolade. I munden er den kraftig – ren powerfrugt med blide tanniner. En vin for dig som er glad for de store kraftige vine – om det så er din ærkefjende eller ej, ved jeg ikke, men godt smager den. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Altså jeg tænker lidt “Motor-Mille” her – men det er det ikke

Point: 93/100

199,95 kr. -v / 6 stk. 179 kr


Zontes Footstep 1st Off The Rank Cabernet 2021

Titlen på vinen refererer til, at der inden lagring blev udvalgt de bedste vinfade – deraf navnet “1st off the rank”. Det er en vin med fart på – duften er helt tydelig, hvor du fornemmer blomme, solbær, lakrids og timian – noterne vælter krystalklart op af glasset. I munden er der også fart på – frugt, sødme, tanniner og syre i en stor magtdemonstration – præcis som vin fra “down under” kan gøre det – jeg er fan af dens utæmmende udtryk. Du kan mere eller mindre sætte alt til den, men gå efter retter med masser af krydderier eller grill. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
1st Off The Rank Cabernet Sauvignon 2021

Point: 93/100

199,95 kr. -v / 6 stk. 179 kr.


Zontes Footstep Z-Force McLaren Vale Shiraz 2017

Zontes Footsteps har valgt at lave denne vin som en hyldest til en specialenhed fra den australske hær kaldet “Z-Force”. Derfor er denne vin også på toppen, når det kommer til Shiraz fra Australien. I næsen er den helt enkelt vild – duft af modne mørke bær, peber, mynte, rosiner og et hint af fløde. I munden følger den trop og leverer en magtdemonstration af fyldighed og kraft – masser af moden frugt, en let syre og helt blide tanniner. Det er en vin, som gerne skal have modspil fra nogle kraftige retter, så er den i sit es. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Z-Force – en af topvinene fra Zontes Footsteps

Point: 95/100

399,95 kr. – V/ 6 stk. 349 kr.


Zontes Footstep Age of Enlightenment McLaren Vale 2018

Age of Enlightenment er én af de absolutte topvine fra Zontes Footsteps og kommer fra det populære område Mclaren Vale. Den har fået fuld ild i 18 måneder på nye franske egetræsfade, hvilket giver vinen skønne intense noter af brombær, kærnemælk, toast, eg og vanilje. I munden er den fyldig med masser af powerfrugt og modne velintegrerede tanniner. En stor vin, som helt sikkert imponerer Shiraz-elskere. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Age of Enlightenment

Point: 95/100

399,95 kr. – V/ 6 stk. 349 kr.


Zontes Footstep Witching Hour

The Witching Hour er lavet på Viognier og er efterfølgende forstærket med spiritus – samme princip som ved fx sherry. Vinen er opstået ved en fejl, hvilket jo til tider skaber noget flot. Historien om denne vin er, at Zontes Footstep faktisk glemte nogle fade med Viognier, som de efterfølgende arbejdede videre på. Titlen refererer til tiden, hvor de glemte vinen. Det kan også oversættes til “ulvetimen”, hvor der typisk er lidt panik i de hjem, hvor der er mindre børn. Alle flaskerne er håndlavede og anses som det ypperste håndværk, Zontes Footstep tilbyder. I næsen er der duft af dadler, valnødder i sirup, bagte hasselnødder, tørret abrikos, grillet fersken og karamel. I munden er den fyldig, rig, og efterlader dig med udtrykket “wow!”. Hvis du er til de sødmefulde vine med karakter, så er Witching Hour lige noget for dig. 

Kæmpe anmeldelse australske vinbomber
Vildste vin – synes det smeltede ur er ret fedt

Point: 96/100

399,95 kr. – v/ 6 stk. 349 kr.

Håber det gav inspiration til nogle ret vilde oversøiske vinbomber. Jeg lover dig, at der er noget, alle kan være med på, og er du til de lidt større vine med god kraft, volume og power, så er jeg sikker på at Zontes Footsteps er noget for dig – skål og god fornøjelse.

.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar