Warszawas svar på MASH? I hvert fald er det tæt på. Butchery and Wine er en af de bedste value for money restauranter, når det kommer til steak/frites i Warszawa. De har siden 2011 mere eller mindre haft en Bib Gourmet i Michelinguiden, som gives netop ved value for money. Det er stedet, du bør besøge, hvis du gerne vil have en velstegt bøf af høj kvalitet.

Bøf er rasende populært i Warszawa, og mange restauranter ligner faktisk hinanden en del. Du kan dog trygt besøge dem, da deres kvalitet af kød er i den høje ende af skalaen. Butchery and Wine er en af dem, hvor du får en rigtig god oplevelse.

Deres menukort er primært fokuseret på kød i forskellige udskæringer og fra forskellige dele af verden. De har bl.a. australsk og amerikansk kød, men du kan også spise lokalt og bestille en steak fra polsk kvæg, hvilket du roligt kan gøre. Det smager himmelsk. Deres kød er stegt over kul og til perfektion. En lille ting du dog skal være opmærksom på. inden du bestiller en alt for stor forret. er, at deres mindste steak er på 300 gram.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
Et stk. 300 gram bøf

Forretter

På kortet har de omkring 10 forretter med bl.a. en rørt tatar, som du selv blander ved bordet. Den er flot anrettet og utrolig velsmagende. Derudover finder du foie gras, tatar på både oksekød eller tun, løgsuppe, vitello tonnato, stegte kammuslinger, grillet blæksprutte, ristet benmarv og fransk løgsuppe.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
Masser af lækre forretter!

Retterne er både fransk- og italienskinspireret. Priserne ligger mellem 35 zloty (61 DKK) og 92 zloty (160 DKK), hvor ristet benmarv er en af de billigste retter på kortet, og den grillede blæksprutte ligger i den anden ende. Priserne er set i forhold til Polen i den høje ende, men dog lavere end i Danmark.

En af de forretter, som virkelig er værd at gå efter ,er deres blodpølse, som serveres på en luftig kartoffelpuré med et spejlæg på. Det lyder måske som en finurlig blanding, men det er sygt lækkert.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
Virkelig en lækker forret – men lidt speciel – 44 zloty svarende til 76 DKK

Polsk steak?

På menukortet til hovedretterne er der en række forskellige bøffer. Det er nemt at overskue, da de har ribeye-steak fra to forskellige stede, nemlig Polen og Ungarn, og så har de New York steak fra Polen og USA, hvor der ved begge udskæringer kan vælges mellem antal dage, kødet er modnet. De ældste er 60 dages ”dry age”. Derudover er der også deres burger, grillet kylling, braiserede oksekæber, Chateaubriand og meget mere.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
T-Bone er naturligvis også på menuen på Butchery and Wine

Tip til vinkortet

Reelt bør du styre uden om vinkortet, da priserne er ret høje derinde. Dog er der nogle få stykker, som jeg vil anbefale, du går efter. På kortet finder du bagerst en slovensk Pinot Noir ”Tilia Estate, Vipavska Dolina”, som koster 150 zloty svarende til ca. 240 kr., og det er virkelig et godt glas. Masser af duft af jordbær, skovbund, svampe og et lille hint af vanilje. I munden er den læskende, syrlig og har en blid frugtsødme.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
Polsk vin – kan det noget? Ja, det kan det faktisk!

Absolut værd at gå efter. Hvis du vil have en som er i den lidt tungere ende, så kan jeg anbefale Roble, Bodegas Lambuena fra Spanien. Den er lavet på 100 % Tempranillo, og koster 140 zloty svarende til ca. 225 kr. Duften har dybe noter af brombær, solbær, kærnemælk og lakrids. I munden er den til den sødmefulde side, men har også et lille syrebid og blide tanniner.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine
Også en glimrende vin

Dessert

For få penge kan du naturligvis også få dig en dessert, fx denne temmelig store creme brûlée med tilhørende jordbærsauce til 39 zloty svarende til 65 DKK, som smager fantastisk.

Warszawa spiseguide: Butchery and Wine

Hvis du vil have flere tips til spisesteder i Warszava, så er der masser af inspiration at hente på bloggen, du skal blot søge på “Warszava” – god fornøjelse.

Navn: Butchery and Wine
Hvor: Żurawia 22, 00-515 Warszawa, Polen
Pris: $$$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar