For ca. 4 år siden anmeldte jeg Caspars for første gang – den var nyåbnet, og det bedste ved oplevelsen var, at alt, hvad jeg indtog, var sundt, ellers var der ikke meget spændende at skrive om stedet. Heldigvis har det ændret sig meget – Caspars er gået fra at have halvkedelige, tørre sandwiches til at tilbyde lækre pokebowls, salater, fyldige risruller, sandwiches og frisk juices – herligt når en restaurant udvikler sig i den retning.

Det er muligt, at der i mellemtiden er sket lidt med konceptet, for jeg husker faktisk ikke, at de havde et asiatisk twist på menuen – ikke desto mindre, så har det helt sikkert løftet stedet med flere niveauer. Caspars ligger i Algade 55, så det er næsten for enden af gågaden, over Budolfi Plads og ved siden af Danske Bank – mere eller mindre, hvis du er lokal, så ved du, hvor det er. Deres mission er at ændre begrebet fastfood fra at være primært usundt og mindre nærende til at være fyldt med råvarer, som giver dig energi, næring og sundhed.

Efter meget snak om Caspars derhjemme

Menukortet er rimeligt stort, men det er mange af de samme råvarer, som går igen, blot kombineret på forskellige måder. På den måde formår Caspars at have en food bar, hvor friskheden kan være helt i top. Jeg spiste der med min datter, som er stamkunde og ofte besøger Caspars med sin onkel, hun har længe talt varmt om deres sandwichs og juices, så jeg tænkte, jeg hellere måtte vende tilbage og smage.

Monopolet smager på: Caspars Urban Food Bar Aalborg

Poke-, noddle-, saladbowl

“Bowl” har de sidste år været en kæmpetrend på de sociale medier, hvor de laves i stor stil på både TikTok og Instagram – her ses også bowl i forskellige versioner både til morgenmad som “smoothiebowl” og forskellige “dessertbowls”. Det er dybest set bare en skål, som indeholder protein i form af fisk, hvor du på Caspars kan få rå laks, tun eller rejer samt forskellige kål, ris og bønner. Nu bliver det lidt fordansket på Caspars, hvilket er helt forståeligt, så der kan du også vælge kylling og okse. Oprindeligt laves den også vegetarisk eller vegansk med blot grøntsager, som på Caspars er med shitakesvampe eller med tofu – så det er faktisk holdt rimelig efter oprindelsen, hvor den stammer fra Hawaii. Prisen for en pokebowl er 95 kr. for en “lille”, og det er med vilje, at den er angivet på den måde, for den er ikke lille! En stor koster 109 kr., og hvis du som jeg vælger en stor, så vil jeg sige, at der er mad nok til to personer til en let frokost.

Monopolet smager på: Caspars Urban Food Bar Aalborg
Pokebowl med beef og masser af grøntsager – dette er den store til 105 kr.

Udover pokebowls kan du også vælge nudler, hvor bønnerne er udskiftet med primært kål og nudler, eller du lan vælge en ren saladbowl, som er lavet uden bønner. På trods af at det lyder som værende et omfattende udvalg, så formår Caspars faktisk at variere deres forskellige bowls ret meget, hvilket betyder, at de kan have 15 forskellige på menukortet, som er sammensat af et overskueligt antal råvarer. Prisen på noodlebowl er 89 kr. for en lille og 105 kr. for en stor, hvor en saladbowl koster 85 kr. og kun fås i én størrelse.

Til at skylle det hele ned med

Nu lyder det næsten som om, at det hele SKAL skylles ned, det er ikke tilfældet, men Caspars tilbyder også juice til 49 kr. stk., og i bedste “Joe and the Juice-stil” kan du vælge mellem forskellige med så intetsigende navne som- fx “Clean” med selleri, citron, ingefær og æble, “Pink Shake” – appelsin, æble, jordbær, banan, honning. Jeg bad om den med mest ingefær i, og det var “Caspars”med pære, æble, ingefær, spinat – smagte glimrende.

Monopolet smager på: Caspars Urban Food Bar Aalborg

Sprøde sandwiches på surdej

Udover bowls så har Caspars også gode sandwiches lavet på surdej, og det er her, hvor jeg mener, Caspars har løftet sig væsentligt i forhold til første gang, jeg spiste der. Min datter elsker deres Green Bird, som består af “kylling, avokado, grønpesto, mozzarella og babysalat”. Jeg smagte en bid, da jeg spiste med hende, og den er lækker – nu er en sandwich jo lidt en sandwich, men den smager godt, er lavet på gode råvarer og mætter.

Monopolet smager på: Caspars Urban Food Bar Aalborg

Prisen er 65 kr. En sidste ting som er værd at nævne er deres rice rolls, hvor du får 4 stk. for 69 kr. Her kan du vælge mellem oksekød, kylling, rejer, tofu eller røget laks – de er store, friske og utroligt mættende. Der er valgfri dip til.

Tag din mad med hjem

Caspars gør det glimrende, når det kommer til sund, nærende og lækker takeaway, og for ca. 250 kr. bliver to personer faktisk mætte, så der er en stor rose herfra. Selve spisestedet er dog ikke det hyggeligste at spise i. Der er plads til, at du kan sidde ved bordene, men lyset er utrolig skarpt, akustikken skrækkelig, og så er det bare ikke særlig hyggeligt at spise til lyden af en blender, der kværner afsted. Det er sikkert årsagen til, at fx Joe and the Juice spiller så høj musik – det overdøver larmen fra køkkenet. Nu tror jeg ikke, konceptet på Caspars er at spise der, så reelt gør det ikke så meget, du tager bare maden med hjem.

Navn: Caspars Urban Food Bar
HvorAlgade 55, 9000 Aalborg
Pris: $

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar