Anmeldelse: Cheeseburger fra POPL- NOMA-burgerbaren...
Anmeldelser Burger Restauranter

Anmeldelse: Cheeseburger fra POPL- NOMA-burgerbaren…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

På Christianshavn i den nu lukkede Restaurant 108 ligger “POPL Burgerbar“, som er udspringer af Restaurant NOMA. Sidste år lavede de en utrolig eftertragtet og lækker burger, som folk bogstavelig talt stod på nakken af hinanden af, for at få en bid af. Jeg nåede det aldrig – kun at se køen strækket sig flere 100 meter, hvor den glade opvasker efter et par timer kom ud og sagde, at alt var udsolgt. Nu har michelin-restauranten åbnet permanent burgerbar, hvor du med garanti kan få din lyst stillet…

Jeg har samlet lidt FAQ til dig, som gerne vil ud og besøge “POPL” på Christianshavn.

“Skal jeg stå i kø?”

Ja, det skal du og du kan lige så accepteret det. Men der er gode nyheder, køen afvikles faktisk ret hurtigt. Jeg forsøgte at tage tid på det, da jeg selv stod i kø. Der var ca. 15 foran mig og det tog omkring 25 min – så de afvikles altså med 1 person på 1-2 minutter. Det må siges at være okay da.

Ja du skal stå lidt i kø…

Hvorfor “POPL”?

De gode mennesker bag NOMA og sikkert også Rene Redzepi har tænkt “folk” eller “mennesker”. “POPL” er nemlig inspireret af “populus” hvor der tænkes “befolkning” eller “mennesker”. Dog kommer populus fra “poppel”, som i poppeltræet, der er et af de hurtigvoksende træer i Danmark. NOMA og POPL har dyb respekt og stor kærlighed til naturen, så dermed dette navn.

POPL Burger – kommer fra “Poppeltræet”…

“Hvad er der på menuen?”

Du kan få tre forskellige burgere – “Cheeseburger“, “Vegetarburger” og “Veganburger“. I den første er der økologisk oksekød fra fritgående kvæg i Nationalpark Vadehavet, rødløg, cheddar ost og en dressing med pickles og en svampmayo, som sikkert er fermenteret i NOMA laboratorie. Hvis bollen er som sidst, så er det en kartoffel-brioche, som virker til at være stegt i smør, den er i hvert fald sprød på et niveau jeg ikke har oplevet før.

Jeg smagte hverken vegetarburger eller veganskburger, så her kan jeg ikke dele så meget, men den er lavet med quinoa tempeh fra NOMAs fermenteringslab. Alle burgere koster 115 kr.

“Alle burgere koster 115 kr.”

Er burgeren ventetid og de 115 kr. værd?

Det korte og klare svare er ja og ja! Det er en vold-fråderen burger! Jeg er med på at 115 kr. er en del for en burger, men når NOMA skal sætte sig stempel på, så koster det lidt, sådan er det. Kan du få en lige så god burger et andet sted? Muligvis! Det ændrer dog ikke på, at burgeren holder, så isloerer vi lige prisen for en kort stund og kigger på burgeren. Den er simpel, velsmagende, fyldt med umami og mega greasy. Bøffen er saftig og stegt korrekt. Dressing smager igennem og har en skøn landing af lidt stærk, let bittert og umami. Syren kommer fra løgene og så mangler du bare det sødmefulde, som kommer fra bollen, så hele smagspaletten er udfyldt.

“Det er en vold-fråderen burger!”

Hvis vi sammenligner med nogle af dem jeg har smagt og er ligeså gode, så er det en cheeseburger fra Tommys Burger Joint til 84 kr. og Gasoline Grill Cheeseburger til 80 kr. De ligger smagsmæssigt ret tæt på, hvor Gasoline Grill ligner den til forveksling, faktisk er der næsten tale om en identisk burger, dog med undtagelse af den specielle fermenterede dressing og muligvis bollen. Forskellen er nok i alt sin enkelthed, at NOMA sælger en anden oplevelse, hvilket folk godt kan lide. Derudover er det nok lidt hyggeligere at spise på Christianshavn end i Kødbyen eller på “Tanken”. Hvis jeg var dig, ville jeg lave en “burger battle” og smage dem alle 3 op mod hinanden, og selv vurdere hvad du synes er bedst.

Tilbehør

POPL har tre forskellige slags tilbehør – fritter, “let coleslaw” og pickles med milde fermenterede chilier. Jeg smagte fritter og coleslaw, og var mest imponeret af sidste. Den giver et godt modspil til den fede burger, dog er det en lille portion ti 45 kr. -ærligt, det er kål, der er ikke råvarer for mange penge. Så gå efter burgeren, hvis du har dårlig samvittighed så løb en tur, at spise coleslaw fjerner ikke kalorier fra burgeren 😉

Fritterne er helt almindelige fritter, ikke noget særligt, men helt fine. Da jeg var der havde de ikke fermenterede chilier på menuen. Der er muligheder for chili-mayo, ketchup og urte-mayo. Den sidste synes jeg klart bedst om. Prisen på dem alle er 10 kr.

Cheeseburger fra NOMA burgerbaren POPL..

“Styr uden om”

Ærlig – jeg synes du skal komme for burgeren skyld, hvis du gerne vil have noget af drikke, så kan du nappe en øl, men deres “25 cl Rabarber Sodavand” for 35 kr. er ikke noget særligt og overpriced. Nu tror du jeg laver sjov, men deres fries er faktisk heller ikke et must. De er gode og sprøde, men der er ikke noget tripple cooked” eller lignende hype over dem.

Lad mig endelig høre hvad du synes, hvis du har smagt “POPL Cheeseburgeren”?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar