Annonce: Jeg elsker vin fra USA – okay, det vil jeg gerne rette, jeg elsker faktisk næsten alt fra USA. Jeg synes, landet er fascinerende, og deres tilgang til at “anything is possible” er jeg helt vild med. Jeg har modtaget og testet 4 vine fra USA, som alle koster 69,95kr., hvis du køber 6 stk, når Supervin sætter dem på tilbud. Jeg tænker, alle kan være med her, ikke? Rigtig god fornøjelse.

Opdateret: 24-04-2023 med links og priser.

Long Valley Ranch ligger i California i Salinas Valley, som også kaldes netop “Long Valley”. Navnet stammer fra en amerikansk forfatter, som døbte dalen “Long Valley”, da den er omkring 100 mil lang. I dette område ligger der mange vingårde, da forholdene er ideelle til forskellige typer af druer. De druer, som gerne vil have et køligere klima som Chardonnay og Pinot Noir, bliver typisk plantet i den nordlige del af dalen, da der ofte er morgentåge, som køler druerne ned og giver dem mere ideelle forhold. Det samme sker, når den kølige luft fra havet blæser ind over druerne.

Long Valley Ranch Estate Grown Chardonnay 2020

Chardonnay er én af de druer, som der produceres flest af i verden. I USA er den også populær og dyrkes fra kyst til kyst. Jeg holder selv utrolig meget af den, og selv om det nogle gange bliver for meget med de oversøiske hvidvine, da de giver den rigeligt gas på egetræsfad, så vender jeg ofte tilbage til dem. For mig må vinen gerne være cremet, fyldig og have noter af citrus, smør, vanilje og tropisk frugt, men der skal også være syre, ellers bliver det helt enkelt for sødmefuldt for mig. Long Valley Ranch Estate Grown Chardonnay er heldigvis i balance, og ærligt talt er det en utrolig lækker vin til få penge. Jeg serverede den blindt til et selskab, som ellers er ret kræsne, og de var tæt på at tabe både næse og mund, da jeg fortalte tilbudsprisen til 69,95 kr.

Vin fra USA: Long Valley Ranch – 4 meget prisvenlige amerikanske vine

Pris pr. stk. 169,95 / 6 fl. pr. stk. 79,95 kr. Point: 91/100

Long Valley Ranch Estate Grown Pinot Noir 2019

Amerikansk Pinot Noir er helt fantastisk, og ofte kan du finde gode flasker til fornuftige penge. Long Valley Ranch Estate Grown Pinot Noir er et godt eksempel på en god “hverdags-Pinot Noir”, som sagtens kunne blive en “husvin” hos mig. For mig skal en god Pinot Noir ikke nødvendigvis komme fra det allerhelligste i Bourgogne, så længe der er balance mellem sødme og syre, og kan jeg så også få lidt noter af jordbær, skovbund og vanilje, så er jeg faktisk glad. Det får du i denne Pinot Noir, og til 69,95 kr. er det et utroligt godt køb. Det er klart, at du sagtens kan få en vildere amerikansk Pinot Noir, men denne kan snildt hamle op med konkurrenter, som koster 2-3 gange så meget.

Vin fra USA: Long Valley Ranch – 4 meget prisvenlige amerikanske vine

Pris pr. stk. 159,95 / 6 fl. pr. stk. 119,95 kr. Point: 90/100

Long Valley Ranch Estate Grown Cabernet Sauvignon 2018

Som Frasier siger i et afsnit: “Why do Merlot when you can take a Cab” – jeg elsker det citat. Det er i et afsnit, hvor han og Miles konkurrerer i en blindsmagningskonkurrence i deres vinklub. Denne Long Valley Ranch Estate Grown Carbernet Sauvignon er meget “lige ud af landevejen” – nem at gå til uden skarpe kanter, masser af “poleret” frugt og læskende i munden. I næsen har den lidt det udtryk, som jeg forbinder med Bordeaux, men med lidt mere varme – mørke bær, vanilje, mørk chokolade. Mit bud er, at den sikkert bliver endnu bedre om 5 år, men den kan sagtens nydes nu.

Vin fra USA: Long Valley Ranch – 4 meget prisvenlige amerikanske vine

Pris pr. stk. 159,95 / 6 fl. pr. stk. 69,95 kr. Point: 90/100

Long Valley Ranch Estate Grown Zinfandel Monterey 2019

Amerikanerne er vilde med Zinfandel da den også er synonym med masser af kraft, fylde og sødme. I næsen har den dybde noter af solbær, brombær, dadler og masser af vanilje. Det er en vin, som jeg ville drikke til grillmad, hvor den er helt perfekt, da den er ret potent. Det er en vin for dig, som er vild med “bamsevin”, hvor der er fuld knald på frugt, power og smag.

Vin fra USA: Long Valley Ranch – 4 meget prisvenlige amerikanske vine

Pris pr. stk. 149,95 / 6 fl. pr. stk. 79,95 kr. Point: 89/100

Håber det giver inspiration til lidt god amerikansk vin…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar