Ambitionsniveauet er steget en del på Olgas, efter køkkenchefen fra Birkemosegaard Køkken, Martin Kvedéris, har overtaget den gamle og ret faldefærdige kiosk. I mange år har den været besøgssted for rejsende med færgen til og fra Odden, som stedet man kunne få en hurtig is, slik eller lidt fastfood. Nu vil Martin og teamet løfte niveauet og lave Oddens bedste burgere. Jeg har smagt dem alle og skrevet en anmeldelse af Olgas – om de er på rette spor, kan du læse i artiklen her….

Salget af sommerhuse, nybygning og tilflyttere er boomet på Sjællands Odde siden Coronakrisen i 2020 for alvor satte ind. Jeg er én af de heldige, som købte kort inden krisen, da jeg efterhånden var kommet på Sjællands Odde i Yderby Lyng og Havnebyen i en del år, hvor jeg havde lejet sommerhus. Mine tøser elsker at være her, de elsker området, stranden og ikke mindst vores gode venner Heidi og Riccardo, som bor tæt på os.

I takt med at der er kommet flere til, er der også sket en del de sidste par år. Birkemosegaard Køkken er for alvor begyndt at have fuldt hus, der er åbnet en lille café i Havneby, som er begyndt at lave gode pizzaer, der er kommet en lille bager “Tir Bager”, som laver utroligt lækkert bagværk. Det er faktisk så lækkert, at folk i højsæsonen står i kø 45-60 minutter for at få morgenbrød. I det hele taget er niveauet på Sjællands Odde løftet en del, hvilket er glædeligt.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Olgas Kiosk, som ser ud som den vist altid har gjort…

Olgas Kiosk

Du er med garanti kørt forbi Olgas Kiosk masser af gange efter at have lyttet til “Kombardo-sagen” på en af Molslinjens færger. Den har ligget der i adskillige år, og de gange jeg har spist is med mine tøser der, har det såmænd været ganske hyggeligt, men heller ikke mere end det. Jeg erkender blankt, at jeg aldrig nåede at smage de tidligere ejeres mad, da alle havde frarådet mig det, medmindre jeg virkelig var sulten eller havde tømmermænd 😆

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Kan du genkende vejen til og fra Molslinjen?

Men hvad så nu?

Martin og teamet har lavet et lille og overskueligt menukort med få faste retter. Der er deres “Olgas Burger”, som også eksisterede før, dog i en ny udgave nu hvor der er skruet op for økologien og råvarerne. Der er “flæskestegssandwich”, som også er økologisk og lavet af glade grise. Derudover har de en “special burger”, som lige nu er “Pulled Pork Burger” som et stærkt kick. Der er også salat, dagens ret samt rødgrød med fløde.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
3 på stribe…

En god start

Den første burger, jeg smagte, var Olgas Burger, som er en klassisk cheeseburger med frisk salat, hjemmesyltet agurk, tomat, mayo, som serveres i en blød briochebolle med sesam. Prisen er 75 kr. Burgeren er ganske fin – for mig var bøffen stegt lidt for meget, og så følte jeg faktisk ikke, burgeren var helt snasket nok – lidt ketchup og måske lidt mere mayo eller en hjemmelavet dressing, så sidder den lige i skabet.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
En okay cheeseburger, men der er plads til forbedringer…

Flæskestegssandwichen var klart bedre. Kødet var lækkert og saftigt, rødkålen var ikke for sød og havde en god syre, de syltede agurker var friske og lækre. Der var en mayo-sennepsdressing, som var super god. Den var også serveret i en blød briochebolle. Det eneste der manglede var, at sværen havde været helt sprød, så havde der sgu været topscore. Prisen er 85 kr.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Klart den bedste burger i testen…

Vi smagte også deres “special burger”, som var pulled pork, som skulle have lidt spicy kick. Det kunne jeg nu ikke smage, men resten var godt. Prisen på 90 kr. er måske lige i overkanten, hvis det blot smager af “pulled pork”, men det er sikkert på forsøgsbasis.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Pulled Pork burger – jeg forventede mere af en burger til 90 kr…

Læs også: Monopolet smager på: Birkemosegaard Køkken

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Hvad drikker man til?

Hvad drikker man til burgere?

Det korte svar er: alt! Det kan både være rødvin, hvidvin og en kølig øl. Jeg lagde ud med noget helt andet “Orange vin” fra Østrig. Producenten er Weingut Christoph Edelbauer, som laver denne “Orange – Abartig Einfach!” fra 2019. Den er lavet på moscatel og gewürztraminer, som giver en vildt opfriskende og skøn orange vin. I næsen har den netop ét element, som gør den super til burgere – og det er, at den faktisk minder lidt om en IPA øl, dog uden brus. Det lyder måske underligt, men det er et vildt godt match. Derudover har den noter af grape, blodappelsin og syrlige æbler. Smagen er frisk, sprød og syrlig. Pris er 239 kr. pr. stk. eller 215 kr. hvis du napper 6 stk.

Læs også: 6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Fremragende dessert

Udover min favorit af ovenstående, så skal der roser til for deres dessert. Den smagte helt enkelt af sol, sommer og Danmark. Desserten af friske lokale bær, som var perfekt syltede, så der både var syre og sødme tilbage, var helt perfekt. Dertil en god fed dansk biodynamisk piskefløde – hvad mere kan man forlange.

Monopolet smager på: Olgas Kiosk på Sjællands Odde
Fremragende afslutning…

Olgas Kiosk er blevet væsentlig bedre, men der er et stykke vej endnu. Jeg synes, priserne er i den høje ende, hvor jeg forventer, at der er smag i burgeren, sværen er sprød, og hvis der laves en burger med et spicy kick, så sørg for den er spicy 😉

Jeg kommer til at besøge Olgas Kiosk igen for at se, om de er kommet tættere på målet.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar